Lisäkkeenä tarjosin uunissa paahdettuja rosmariinipunajuuria ja puikulaperunoita sekä sieniä. Valitsin mureaa poron sisäfilettä, joka on yksi parhaista riistaherkuista
Lisukkeeksi olisi sopinut peruna missä tahansa muodossa, mutta halusimme annoksesta hieman kevyemmän, joten tarjoilimme poronja sienimuhennoksen vihreiden neulapapujen kanssa
Tarjolla oli paahdettua ankanrintaa, karpalokastiketta ja uunijuureksia. En osannut ajastaa sitä ja juureksia valmiiksi aivan yhtä aikaa ja ankanrinnat joutuivat odottelemaan kuumassa rasvassa uuniin pääsyä vähän liian kauan
Sulata pannulla nokare voita ja paista filee kauttaaltaan ruskeaksi. Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja lado uunivuokaan niin, että lihapalat ovat yhä kiinni toisissaan
Paahda sokeri, porkkanat ja sipulit. Lisää punaviini, kuusenkerkkäsiirappi ja demi-glase kastikepohja. Keitä kokoon, siivilöi, lisää voi ja tarkista maku
Lisäkkeenä possunlihalla syötiin tällä kertaa paahdettuja uunijuureksia. Maistuis varmaan sullekin-blogissa tällaista possun fileestä tehtyä ruokaa ekan kerran näin ja sittemmin Mustikkasuu leipoo-blogissa, joten kauaa ei tänään tarvinnut miettiä mitä teen eilen pakastimesta sulamaan otetusta possun sisäfileestä
Sekoittele kasviksia muutama minuutti reilusti niin, että saavat kauniin värin, mutta eivät pala. Aikaisemmassa postauksessa Nojatuolimatka viini, ruoka ja hyvä elämä- messuilta kerroinkin miten kuulin paljon mielenkiintoista asiaa Laidun Herefort pihvikarjanlihan eettisestä tuottamisesta
Nuiji ne ohueksi ja mausta maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Jauha valkosipuli, yrtit, sitruunamehu ja öljy tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa tai morttelissa
Vietin tänään kirjoituspäivää kotona ja valmistin lounassalaattini siitä, mitä kaapista löytyi. Paahdetuista punajuurista ja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä
½ dl soijaa. ½ dl soijaa. 500 g Poron ulkofilee. 2 rkl konjakkia tai viskiä. 2) Sekoita keskenään öljy, soija, konjakki, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. 3) Laita ruskistetut porofileet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. 10 minuutiksi ja tämän jälkeen leikkaa paloiksi. Kaada sekaan 2dl kermaa ja suurusta Maizena kastikesuurusteella (tai veteen sekoitetuilla jauhoilla). 500 g Poron ulkofilee. 2 rkl konjakkia tai viskiä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.