Lanttulaatikko, jäädytetty suklaamoussekakku ja muut joulupöydän herkut
Pilkettä
Pilkettä
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 1 laatikko
  • 1 kg lanttua
  • 50 g voita
  • 125 g hasselpähkinärouhetta tai -jauhoa
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 1,5 dl sokeria tai erytritolia
  • 150 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
  • 1 rkl kahvia
  • 1 rkl lakkalikööriä, sitruslikööriä, konjakkia tai sitruunamehua
  • 50 g tummaa suklaata lastuina
  • 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat. Jauha pähkinärouhe hienoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää erytritoli/sokeri samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon lopuksi pähkinäjauhe. Levitä seos vuotaan ja paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 35 minuuttia Anna pohjan jäähtyä hetki. Irroita se sitten vuoasta ja anna sen jäähtyä loppuun ritilällä. Pese ja kuivaa vuoka, ja peitä sen pohja uudella leivinpaperilla. Valmista täyte. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä hieman. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, likööri ja kahvi sulan suklaan sekaan. Kääntele suklaaseos valkuaisvaahtoon. Vaahdota kerma puhtaassa kulhossa. Kääntele kermavaahto suklaavaahdon sekaan. Irrota pähkinämarenkipohja leivinpaperista ja siirrä se takaisin irtopohjavuokaan. Kaada suklaamousse pohjan päälle, tasoita pinta, peitä vuoka foliolla ja siirrä pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista ja koritsele suklaalastuilla. Kakkua voi myös säilyttää pakkasessa ja leikata siitä aina vain tarvittavan määrän paloja.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.