Tahini on Lähi-Idän ja välimeren alueen keittiöissä käytettävä seesaminsiemenistä valmistettu tahna, joka voidaan tehdä joko paahdetuista tai paahtamattomista, kuorituista tai kuorellisista siemenistä
Muistilokeroita piti hetken kaivaa, että reseptin osasten määrät tulivat taas mieleen, vaikka se ei todellakaan ole vaikea resepti ja loppujen lopuksi kaadan öljyä seesaminsiementen joukkoon ihan silmämääräisesti, mutta pitkän tauon jälkeen lusikoin vanhan reseptini määrän ihan kiltisti siementen joukkoon
Se on inspiroitunut Lähi-idän mauista, sillä maustoin puuron tahinillaja kanelilla ja aamulla laitoin sen pinnalle vielä päärynäviipaleita, pistaasipähkinöitä ja granaattiomenan siemeniä
Käyttötapoja on varmasti monia kuten pinaatillakin. Välimeren maissa sitä käytetään hyvinkin laajasti. Mangoldi eli lehtijuurikas on punajuuren ja sokerijuurikkaan sukulainen ja sitä käytetään pinaatin tavoin
Kuvassa olevat letut tarjosin avocadon, tahininja kurpitsansiementen kera. Myös makea chilikastike, tahini tai vaikka molemmat täydentävät kokonaisuuden
Tahinijakaa mielipiteitä, mutta se kuuluu mielestäni falafeliin olennaisesti. Taikinan joukossa se ei maistu kovin voimakkaalle, joten se kannattaa laittaa vaikket tahinin ystävä olisikaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.