10 munan täytekakku ristiäisiin reseptejä

Kerroskakku ristiäisiin

Kerroskakku ristiäisiin

Teimme siis neliön muotoisen, koska siitä saadaan vähän isompi ja helpommin leikattava täytekakku. Tällä kertaa tilattiin kerroskakku ristiäisiin
Luukaksen ristiäiskakku

Luukaksen ristiäiskakku

Tämä noin 10munantäytekakku meni Luukaksen ristiäisiin. 100 g laktoositonta maitorahkaa. 100 g laktoositonta maitorahkaa
Ristiäiskakut

Ristiäiskakut

Täytekakussa on seitsemän munan sokerikakkupohja. Tyttövauvan kastejuhlaan toivottiin hennon vaaleanpunaista täytekakkua, jossa olisi valkoiset pursotukset ja päällä vaaleanpunainen sokerimassa
Jälkiruoat

Jälkiruoat

een ja kaada ohuena nauhana vaahdotettujen keltuaisen ja munan päälle vatkaten samalla (vrt.   10perussokeriliemimaustettuja sokeriliemiä. Suklaakastike100 g tummaa suklaata pilkottuna20 g suolatonta voita kuutioituna1,75 dl kuohukermaaKiehauta kerma ja lisää suklaa voimakkaasti vatkaten 30 sekuntia samalla keittäen. Jälkiruokakoristeet Mantelilastu200 g hienoa sokeria50 g vehnäjauho100 g voita sulatettuna100 g mantelilastuja0,8 dl appelsiinimehua200-220 °C, alle 5 minuuttia Dècore50 g marja- tai hedelmäsosetta40 g voita sulatettua25 g jauhoja100 g sokeriaLämmitä aineita kattilassa, kunnes massa on tasainen. Sekoita mantelit joukkoon, kuumenna kiehumispisteeseen ja kaada öljytylle leivinpaperille ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Kun lämpötila on 100 °C, lisää glukoosi, 125 °C ei tarvitse enää penslata, 138 °C lisää väri, 146 °C kasta kattila kylmään veteen lämpötilan nousemisen pysäyttämiseksi, lisää viinihappo ja anna jäähtyä kattilassa, kunnes sokeri saavuttaa sopivan rakenteen kehräämiselle.   Sokerikoriste100 g sokeria1 rkl sitruunanmehua tai etikkaa esim. vadelmaviinietikkaa155 °Ctai samalla ohjeella kuin yllä  Hedelmälastut2 dl sokerilientä100 g ohuita hedelmälastuja (leikkelekoneella tms. Sitruslastut2 dl sokerilientä100 g sitrussiivujaPidä siivuja uunissa 200 °C. Sitruunakreemi1 kpl liivatelehti3 kpl kananmunaa75 g sokeria0,75 dl sitruunanmehua1,5 kpl sitruunan kuoriraaste75 g sokeria100 g suolatonta voitaLiota liivate vähintään 10 minuuttia vedessä. Marengit Ranskalainen marenki100 g sokeria2 kpl valkuainenVatkaa sokeri puolikovaksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista, vatkaa kiinteäksi, elastiseksi vaahdoksi ja lisää valmiiseen vaahtoon loput sokerista vatkaten. Ranskalainen marenki Jan Hedhin tyyliin100 g valkuaista, (3 kpl)1 tl sitruunanmehua50 g + 50 g sokeria100 g tomusokeriaVatkaa valkuaista ja sitruunamehua, kunnes vaahto alkaa muodostua. Vatkaa kiinteäksi, elastiseksi vaahdoksi ja lisää lopuksi valmiiseen vaahtoon tomusokeri vatkaten Italialainen marenki0,75 dl vettä150 g sokeria100 g valkuaista (3 kpl)1 tl sitruunanmehua1 rkl sokeriaKeitä sokerilientä penslaten ja vaahtoa kuorien 110 °C. Vatkaa 10-15 minuuttia, jolloin marenki on sopivan jäähtynyt. Sveitsiläinen marenki100 g valkuaista (3 kpl)240 g tomusokeria1 tl sitruunanmehuaVatkaa kypsäksi vesihauteessa ja vatkaa myöskin kylmäksi. 1 l voimakasta, maustettua mehua600 g marjoja8-10 kpl liivatetta ( kumottaviin 10 ) Kermahyytelö Perusohje. 0,5 l kermaa vaahdotettuna3 dl soseutettua marjaa tai hedelmää50-100 g sokeria6 kpl liivatelehteä Verigreippiä ja appelsiiniä cointreauhyytelössä200 g greippisegmenttejä (pelkkä hedelmäliha)200 g appelsiinisegmenttejähyytelöliemi. 8 dl vettä1 kpl vaniljatanko0,25 kpl sitruunan kuorta2 kpl tähtianista2 dl triple sec tai coinreau10kpl liivatetta Kuorrutettu punaherukkahyytelö200 g punaherukoita3 dl makeaa  valkoviinihyytelöä1 dl kondiittorin kreemiä, joka maustetaan kardemummalla ja manteliliköörillä MoussetMääritelmä. ( ohjeet suklaan käsittelyn yhteydessä) Banaanimousse2 kpl liivatetta110 g banaanisosetta15 g tomusokeria1 rkl sitruunamehua1,5 rkl tummaa rommia90 g italialaista marenkia1,5 dl kuohukermaaliivate, banaanisose, tomusokeri, sitruunamehu ja rommi yhdistetäänlisää italialainen marenkilisää kermavaahtoVadelmamousse2 kpl liivatetta140 g vadelmasosetta90 g italialaista marenkia15 g tomusokeria1,5 dl kuohukermaaTee kuten yllä. 5 dl maitoa200 g sokeria5 kpl keltuaista8 – 10 kpl liivatetta300 g hedelmä- tai marjasosetta5 dl kermavaahtoaValmista kuten yllä, mutta tuoresoseet kylmään massaan. Päärynäbavarois1,5 kpl liivatelehteä225 g päärynäsosetta ( 10 % sokeria )5 kpl keltuaista50 g sokeria4 cl päärynälikööriä1,5 dl kuohukermaaSaosta päärynäsose, keltuainen ja sokeri ( 78 °C ). Suklaajäätelö0,5 l kuohukermaa100 g suklaata125 g sokeria3  kpl keltuaisia25 g glukoosia2 cl koskenkorvaaValmista kuten vaniljajäätelö, mutta lisää sulatettu suklaa kypsennettyyn, kuumaan pohjaan. Pistaasijäätelö100 g paahtamattomia pistaasipähkinöitä50 g sokeria2,5 dl kuohukermaa2,5 dl maitoa25 g hunajaa6 kpl keltuaista70 g sokeriaHienonna pistaasi ja sokeri hienoksi, kuumenna kerma, maito, hunaja ja pistaasimassa, vatkaa keltuainen ja sokeri kevyesti ja yhdistä massat. Suklaaparfait0,5 kpl vaniljatanko1,25 dl maitoa3 kpl keltuainen100 g sokeria200 g tummaa suklaata2,5 dl kuohukermaaKypsennä keltuainen, maito ja sokeri kuten vaniljajäätelössä. Kypsennetyt260-300 g tummaa suklaata  TAI -------400-450 g valkosuklaata (+ 4 liivatetta)6 kpl keltuainen1 kpl kananmuna100 g sokeria0,5 dl vettä400 g kuohukermaaKeitä sokeri ja vesi 121 °C. 200 °C 10-12 minuuttia, poikkeus jauhoton n. Tapa 12 kpl keltuaista45 g tomusokeria150 g tummaa suklaata10 g voita5 kpl valkuaistaVatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Kohokas crème pâtissiére –pohjalla150 g patissieria150 g makua antava sose30 g perunajauhoa / maizenaa2 cl likööriä10 kpl valkuaista vatkattuna vaahdoksi Perinteinen kohokas40 g voita40 g vehnäjauhoja2 dl maitoakypsennä kunnes massa irtoaa reunoista4 kpl keltuaisiavatkaa keltuaiset yksi kerrallaan lämpimän massan sekaan4 cl likööriä4 cl makutiivistettä esim. massaan5 kpl valkuaista40 g sokeria1 tl sitruunanmehuavatkaa marengiksi ja yhdistä massatVaniljakohokas2,5 dl maitoa1 kpl vaniljatanko halkaistuna1 kpl kanamuna1 kpl keltuainen100 g sokeria105 g vehnäjauhoja5,5 keltuaista3 x valkuaisiaHauduta maitoa ja vaniljatankoa puoli tuntia. Suklaafondant100 g voita100 g sokeria40 g hasselpähkinä- / mantelijauhoa40 g vehnäjauhoja80 g tummaa suklaata3 kpl valkuaista1 rkl juoksevaa hunajaa20 g voita vuokien voiteluunRuskista voi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 10 minuuttia. n tyllalla 10 cm. ssa 8-10 minuuttia. Koristepohja ( kuvio-osa )100 g tomusokeria100 g voita, huoneenlämpöistä100 g valkuaista100 g vehnäjauhojaSekoita aineet tasaiseksi massaksi. Tuulihattutaikina1,25 dl vettä1,25 dl maitoa100 g voita pieninä kuutioina½ tl suolaa¾ tl sokeria150-170 g vehnäjauhoja4 kpl kananmunaaKiehauta muut aineet paitsi jauhot ja munat. Struudelin täytteitä Omenatäyte500 g omenaa, kuorittuna ja pilkottuna75g voita150 g fariinisokeria100 g rusinoita ( sultan )100 g saksanpähkinöitä, paahdettuna ja pilkottuna1 tl kaneli50 g kakunmurujaFreesaa omenat nopeasti voissa. Kirsikkatäyte500 g kirsikoita, kivettömiä100 g saksanpähkinöitä pilkottuna150 g fariinisokeria50 g kakunmuruja1 kpl sitruunan kuoriraaste1 tl kaneliaSekoita ainekset ja anna maustua.    Kauli marsipaani 10 mm. Kuorrutteet, kiillehyytelöt Suklaakuorrute 1190 g vettä450 g sokeria370 g suklaataYhdistä ainekset ja keitä 108-110 °C. Hedelmä / marjakiille100 g hedelmä / marjasosetta ( 10 % sokeria)1,5 kpl liivatelehteä50 g sokeria20 g glukoosiaKiehauta sose ja sokeri, kuori vaahto tarvittaessa. Paista rengasvuoassa, iso 210 °C 30 minuuttia  tai pieni 10-15 minuuttia. ssa 10 minuuttia ja ilman foliota 10 minuuttia. n munan sokerikakkupohja2 dl kostutuslientä, ( limonadi, likööri, hedelmämehu )3 dl kuohukermaa2 dl hilloa5 dl marjoja tai hedelmiä koristeainekset. 20 cm200 g tummaa suklaata100 g sokeria1 kpl kanamuna2 kpl keltuaisia1,5 kpl liivatelehtiä2,5 dl vadelmasosetta3 dl kermavaahtoa2 kpl ohuita kakkupohjia1 dl vadelmasosetta1 dl sokerilientä4 cl vadelma- / mesimarjalikööriätee kostutusliemikoristepohjaa vuoan vuoraamiseen1 dl vadelmakiillehyytelöäValmista muna, keltuaiset ja sokeri kuin italialainen marenki, lisää liivate lämpimään massaan ja sekoita 5 minuuttia, kunnes lisäät sulatetun suklaan. Sacherkakku150 g voita130 g tomusokeria7 kpl keltuaisia150 g suklaata sulatettuna210 g vehnäjauhoja30 g perunajauhoja7 kpl valkuaisia130 g sokeria300 g aprikoosihilloa, päälle ja täytteeksi500 g suklaakuorrutettaVoi ja tomusokeri vaahdotetaan, keltuaiset lisätään vähitellen. Petits fours Madeleine ( hunaja )2 kpl kananmunia75 g sokeri10 g ruskea / fariinisokeri1/8 tl suolaa90 g jauhoja2,5 g leivinjauhetta ( 1 tl )90 g voita, sulatettu, ei kuumaa10 g hunajaa ( 1 rkl )Vaahdota kevyseti munat, sokerit ja suola, lisää yhdistetyt ja siivilöidyt vehnä- ja leivinjauhot varovasti käännelleen munamassaan, lopuksi lisää voi ja hunaja. Pienet marja- / hedelmätartaletit200 g murotaikinaa100 g patisseria100 g puhdistettua marjoja / hedelmiä1 dl kiillehyytelöä Ganache100 g kuohukermaa25 g hunajaa / glukoosia200 g tummaa suklaata  TAI250 g valkosuklaataKeitä kerma ja hunaja / glukoosi. 1000 idèes de decors. 100 g tummaa suklaata. 100 g voita sulatettuna. 100 g mantelilastuja. 100 g sokeria. 100 g sokeria. 100 g. 100 g. 100 g suolatonta voita. 100 g sokeria. 100 g valkuaista. 100 g tomusokeria. 100 g valkuaista. 100 g valkuaista. 8-10 kpl liivatetta. 50-100 g sokeria. 10kpl liivatetta. 110 g banaani. 10 kpl liivatetta. 100 g suklaata. 100 g. 100 g sokeria. 100 g sokeria. 10 g voita. 10 kpl valkuaista. 100 g sokeria. 105 g vehnäjauhoja
Testierät

Testierät

) Työlistallani olisi pari juustokakkua, täytekakku sekä jotain pikkuleipiä. ) Ristiäisiin aion värjätä ne vaaleansinisiksi, ja väliin tulee mitä luultavimmin vadelmamarmeladia

Täytekakku ristiäisiin resepti

Ainekset 1 kpl 12 munan kakkupohja 8 dl kuohukermaa 4 banaania 300 g persikoita 300 g mansikoita persikanlientä elintarvikeväriä hopeakuulia koriste(kenkä)Ohjeet * Tee kakkupohja. 30 hengen ristiäisiin. 12 munan kakkupohja

Valkoinen levykakku tytön ristiäisiin

Pohjana kahdeksan munan sokerikakkupohja. Toiveena oli neliskanttinen yksinkertainen massalla kuorrutettu täytekakku, sekä voileipäkakku kinkkuruusuilla