alkuruoka,. mikä sopii niin parsalle kuin kalallekin, yhdessä tai erikseen Tänä vuonna en. Perjantaina. jääkaapissa odottivat parsanippu ja nieriää, loistavat ainekset moneen
Isänpäivän lounaan alkuruokalautanen koottiin muutamista erilaisista kala-annoksista. Lautaselle nostettiin mallasleivän päälle koottu kuhaceviche ja keltuainen confit sekä kylmäsavulohirullaa
Viikonlopun ohjelmassa ei ollut mitään kotona oleilua, ja touhuilua kummallisempaa, joten lauantai-illallinen päästiin taas nauttimaan vähän pidemmän kaavan mukaan
Kun muutamia viikkoja sitten olimme ystävillämme illallisella, jonka olivat paikanpäällä valmistaneet pari kokkia, saimme aivan ihastuttavaa alkuruokaa
Suolaista, makeaa ja hapokasta – alkuruoka herättelee makunystyrät. Alkuruoka. Kaikki alkoi taivaallisesta porkkanapyreestä, jota pääsin nauttimaan Lillen kaupungissa lokakuisena sateisena iltana Brasserie de la Paix’ssa
Kampasimpukat fenkolin ja kirsikkatomaattien kanssa – alkuruoka neljälle8 kampasimpukkaafenkolipieni sipuli1 dl valkoviiniä½ kasvisliemikuutiotarasia kirsikkatomaattejapippuria (+suolaa, jos tuntuu tarpeelliselta)oliiviöljyä paistamiseenSuikaloi fenkoli ja sipuli
1. Kaada vesi, inkivääri ja kalakastike kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi ja keitä seoksessa muutama minuutti miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen