Nyt siis kylvämään avomaankurkkua ja kurpitsaa. Kecskeméti Keseredésmentes, aikainen, korkeasatoinen, partenokarppinen, sopii säilöntään ja on kestävä härmää ja viruksia kohtaan
kilo avomaankurkkuja. Sadonkorjuu, sienestys, sade, serie-a ja säilöntä tulevat ensimmäisenä mieleen. Enkä totta puhuakseni valmistanut tälläkään kertaa, vaan vastuu ja kunnia kuuluvat taloutemme säilöntä- ja marjanpoimintavastaavalle
Kesän mittaan tulee säilöttyä avomaankurkkuja etikkakurkuiksi sitä mukaa, kun kurkut kypsyvät. Etikkakurkut 4 - 5 kg avomaankurkkuja6 - 8 dl väkiviinaetikkaa400 - 600 g sokeria2 - 2,5 l kiehuvaa vettä1 ps Hillox -kurkkusäilötettä(tilliä, piparjuurilastuja, mustaherukanlehtiä, valkosipulin kynsiä kokonaisina tai hienonnettuna, tuoretta chiliä, inkivääriä jne. 4 - 5 kg avomaankurkkuja
Säilöntäliemi. 4 1/2 kg avomaankurkkua. Nosta kurkut liemestä ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen, mustaherukanlehtien ja mausteiden kanssa