Bouillabaisse kalakeitto reseptejä

Bouillabaisse - ranskalainen kalakeitto ja rouille

Bouillabaisse - ranskalainen kalakeitto ja rouille

Alkoi tällaista tehdä mieli flunssaisen päivän jälkeisen illan lämmikkeeksi. Melkoisen googlaamisen jälkeen totesin, että ohjeita on niin paljon, että teen ihan oman versioni taas tästäkin
Tomaattinen kalakeitto

Tomaattinen kalakeitto

Nauti kotoinen bouillabaisse höyryävänä ruisleivän kanssa. Mausta tomaattinen kalakeitto sitruunamehulla ja tillillä

Helppo bouillabaisse

1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli. 2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska
Tomaattinen kalakeitto

Tomaattinen kalakeitto

Venäläinen seljanka ja ranskalainen bouillabaisse eivät ole niin kaukana tästä keitosta, mutta asteen verran erilaisempia ja fiinimpiä kuitenkin
Bouillabaissea talon tapaan

Bouillabaissea talon tapaan

Tänä vuonna pitkän kaavan mukaisesti valmistettavaksi ruokalajiksi valikoitui ranskalainen kalakeitto, bouillabaisse
Kesäinen kalakeitto

Kesäinen kalakeitto

Ehkä pitäisi laajentaa valikoimaa siltäkin osin, sillä bouillabaisse ja seljanka kuuluvat ehdottomasti suosikkeihini

Pohjaliemi

Hakkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi (1 x 1 cm) ja kuullota oliiviöljyssä hillokkeeksi. Lisää mausteet, fiilistele pari minuuttia ja lisää kala sekä ruodot

Retkibouillabaisse

Muistelin, mitä muuta ranskalaiseen kalakeittoon tarvittaisiin, enkä oikein muistanut kuin fenkolin ja valkosipulin ja niitä ostimme hallin vihanneskauppiaalta

Odotettua postia!

maitokeitto ja venäläis-ranskalaistyyppinen bouillabaisse tai seljanka. Meillä on kaksi perusnäkökulmaa kalakeittoon

Tallinnassa

maitokeitto ja venäläis-ranskalaistyyppinen bouillabaisse tai seljanka. Meillä on kaksi perusnäkökulmaa kalakeittoon
Soppaa, leipää ja vinkkua

Soppaa, leipää ja vinkkua

Keitoista parhaimpia eli Bouillabaissen alkuperä löytyy Etelä-Ranskan Provencesta. Kalakeitto, ehdottomasti mutta kova taisto käydään kermaisen perinteisen suomalaisen, venäläisen seljankan ja ranskalaisen bouilabaisen välillä

Ranskalainen kalakeitto (Bouillabaisse)

1. Kuori ja viipaloi kasvikset. 2. Perkaa kalat ja leikkaa ne 5 cm. n paloiksi. 3. Kuullota porkkana, sipuli, valkosipuli ja purjo öljyssä paksupohjaisessa kasarissa
Kalakeitto

Kalakeitto

Kompromissina, esimerkiksi bouillabaissea valmistettaessa, tehdään liemipohjainen keitto ” ruodot edellä"
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse on Marseillesta kotoisin olevan kalakeittojen klassikko. Koska pidän kalaruoista sekä myös ranskalaisista ruoista, tämän keiton kokeileminen oli itsestään selvästi edessä