Valmistin vanukkaan siis kyseiseen mantelisuklaajuomaan, mutta se onnistuu myös muuhun maitojuomaan, Chiansiemenet turvotessaan muodostavat paksuhkon hyytelön, joka on hyvää sellaisenaan, tosin mies ja lapsi eivät tuota ”sammakon kutua” kovin mielelläään syö, joten turvonneet chiansiemenet kannattaakin pyöräyttää kuohkeaksi vaahdoksi tehosekoittimessa
*Chia on mintun sukuun kuuluva kasvi, jonks siemenet ovat hyvin ravintorikkaita. Pakkasessa on vielä runsaasti vadelmia kesältä, joista tekaisin pienen satsin hilloa chiansiemeniä* apuna käyttäen
Chiansiemenet ovat todellista superruokaa. Laita siemenet vain likoomaan yön yli nesteeseen ja sekoita seuraavana joukkoon lempimarjojasi tai tässä tapauksessa tuoreita herukoita ja villivadelmia
En paasaa tässä postauksessa suuremmin siementen järkyttävän upeista ja mahtavista ominaisuuksista, jokaiselle on varmaan jo tässä vaiheessa selvää, että chiansiemenet ovat terveellisiä
chiasiemenet ( anna taikinan hetki turvoja ja lisää tarvittaessa hieman vettä tai kermaa ). Leivonnassa, kuten yleensäkkin ruuanlaitossa kaikki reseptit pohjautuvat yksinkertaisiin perusasioihin