Viiniksi hedelmäistä, mausteista, keskitanniinista ja keskitäyteläistä punaviiniä, esimerkiksi espanjalainen Campo Viejo grianza toimii hyvin, tai vastaavasti joku uuden maailman hedelmäinen ja mausteinen punaviini
Espanjalainen punainen Gazpacho ei kai kenelläkään ruoasta kiinnostuneelta ole mennyt ohi, mutta tiesitkö että Espanjassa valmistetaan myös sen vähemmän meilläpäin tunnettua serkkua, valkoista Gazpachoa siis Ajo blancoa
Espanjalainen ruokarytmi (ja elämänrytmi ylipäätään) on jäljessä suomalaisesta. Joissain paikoissa se on pääruoka+juoma, mutta monissa myös alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja juoma
Toisena alkuruokana tarjosin keittoa. Sukujuuriltaan espanjalainen Edmond de Ayala perusti samppanjatalonsa vuonna 1860 ja vuodesta 2005 talo on kuulunut Bollingerin samppanjaperheen omistukseen
Ajo blanco on espanjalainen kylmä, manteleista valmistettu, keitto. Minä tarjosin kylmän valkosipulisen mantelikeiton lauantai-illallisen toisena alkuruokana