Folio ruusu reseptejä

Omenaruusut

Omenaruusut

Paiston loppuvaiheessa voit laittaa folionomenaruusujen päälle liikaa tummumista estämään. Hyvin useassa leivontablogissa on näkynyt toinen toistaan kauniimpia omenaruusuja
Omenaruusut

Omenaruusut

Voit laittaa myös foliotaruusujen päälle jos omenat alkavat tummumaan. Rullaa taikina rullaksi, jolloin esiin tulee kaunis ruusu
Suklaa-boysenmarjatäytekakku

Suklaa-boysenmarjatäytekakku

Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli. 1/4 tl (ruusu)suolaa
Parhaimmat päärynä-Nutellaruusut!

Parhaimmat päärynä-Nutellaruusut!

folio. Muutama viikko takaperin tein omena-mantelimassaruusuja. Niitä herkutellessani alkoi minua kutkuttamaan ajatus jonkin muun kuin omenan käyttämisestä ruusuissa
Sitruunalohta tillikastilla

Sitruunalohta tillikastilla

Aseta kala foliolle ja taita folion reunat niin ettei nesteet valu. 1 1/2 tl (ruusu)suolaa. Tänään tein Ukkoselleni tälläisen yllärin ruoan merkeissä
Omena-mantelimassaruusut!

Omena-mantelimassaruusut!

folio. Blogeissa on vilissyt aika usein omenaruusuja. Halusin kuitenkin tuunata perusreseptiä hieman, joten päätin sujauttaa ruusuihin sisälle herkullista mantelimassaa
Valmistujaiset

Valmistujaiset

Foliosta voi muotoilla pienen piikin, jolla ruusu on helppo pistää kakkuun. Ota pieni pala foliota ja kierrä tiukasti varren ympärille
Kesäkurpitsaruusut

Kesäkurpitsaruusut

Viime vuosien hittileivonnaiset, kauniit omenaruusut, muovautuivat mielessäni suolaiseksi kesäkurpitsaversioksi
Tinkimaitoletut, mansikka-valkosuklaajäätelö ja mansikkakastike

Tinkimaitoletut, mansikka-valkosuklaajäätelö ja mansikkakastike

Laita astiaan kansi/folio päälle ja pane pakastimeen vähintään 6 tunniksi. 5 dl (luomu) tinkimaitoa (tai täysmaitoa)3 (luomu) kananmunanvalkuaista1 ½ dl (luomu) vehnäjauhoja1 ½ dl (luomu) ohrajauhoja ½-1 tl (ruusu) suolaa2 rkl sulatettua (luomu) voita (tai rypsiöljyä)Paistamiseen

Jauhelihalasagne

1 1/2 tl (ruusu)suolaa. 1/2 tl (ruusu)suolaa. Anna ruoan vetäytyä liinan tai folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. 1 1/2 tl (ruusu)suolaa
Voileipäkakku artisokkatäytteellä

Voileipäkakku artisokkatäytteellä

Kääri leivinpaperiin ja folioon. Kuori kuorimaveitsellä tomaateista pitkiä suikaleita ja muotoile ruusuiksi
Raparperi-sinihomejuustosalaatti ja Focaccia-leipä

Raparperi-sinihomejuustosalaatti ja Focaccia-leipä

Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskiosassa n. 2 dl (luomu) pähkinöitä (minulla oli pecan- ja hasselpähkinöitä, mutta muutkin käy)4 rkl (luomu) ruokokidesokeria½ tl (ruusu) suolaa2 tl (luomu) auringonkukkaöljyäPaahdettu raparperi. 25 g) tuorehiivaa2 rkl (luomu) ruokokidesokeria1 rkl (ruusu) suolaa1 rkl kuivattua (luomu) oreganoa10-13 dl (luomu) vehnäjauhoja1 dl (luomu) oliiviöljyäPinnalle
Kuningatar-täytekakku

Kuningatar-täytekakku

Muista laittaa ruusun varteen esim folio palanen, ennen kuin laitat sen kakun päälle. Koristeena aito ruusu sokeroituna

MAKEAT LEIVONNAISET

(Kääri ruusun varsi folioon,etteivät kakkuja ruusu kosketa toisiaan. Koristele esimerkiksiaidolla valkoisella ruusulla