Fredrikan tortut reseptejä

Fredrikan tortut

Fredrikan tortut

O. l. e. n. a. i. o. u. t. s. k. p. r. ,. m. P. j. h. ä. ö. v. y. T. R. b. g. K. H. F. d. 5. (. 1. 4. -. 6. ). 2. 0. 3. *. S. V. L. f. A. /. M. U. E. d l. t l
Runebergin torttu kookostwistillä

Runebergin torttu kookostwistillä

Runebergin tortut ovat jääneet perheessämme hieman katveeseen viime vuosina. Ensimmäinen ongelma on tullut pähkinäallergiasta ja toinen gluteenittomuudesta
Runebergin tortut

Runebergin tortut

Säilytä valmiit tortut aina suljetussa rasiassa. 5. 2. vietetään taas Runebergin päivää ja mitenkäs muutenkaan sitä voisi juhlistaa kuin klassisilla tortuilla, joita J
Pienen pienet Runebergin Tortut

Pienen pienet Runebergin Tortut

Laita tortut lepäämääm ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi. Fredrikan 1850-luvulta peräisin olevasta reseptikirjasta löytyi Runebergin torttujen perinteinen ohje. Paista torttuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet hyvin väriä ja taikinaa ei jää puutikkuun kokeiltaessa
Ne aidot oikeat Runebergin tortut

Ne aidot oikeat Runebergin tortut

Runebergin tortut oli kuitenkin jo edellä nykyajan trendejä ja kulutusmaailmaan. Runebergin tortut ovat todellista hävikistä herkuksi herkkua
Rullattu Runeberg

Rullattu Runeberg

Runebergin torttu on varmaan yksi muunnelluimmista leivonnaisista. Yksi haluaa sen kosteana, toinen kuivempana, leivänmuruilla, piparinmuruilla, punssilla tai ilman

suomalaiskansallisessa moodissa

Itse kutsun niitä kyllä Fredrikan tortuiksi, sillä hän ne leipoi, kätevänä emäntänä niistä aineksista, mitä kaapeissa oli, joulun viimeiset piparit ja muut sinne survottiin ja vähän mantelia, kun hienompaa väkeä sentään oltiin

Perinteiset Runebergintortut

Resepti on löytynyt myös Runebergin vaimon Fredrikan muistiinpanoista, mutta alunperin leivokset ostettiin heillekin konditoriasta
Fredrika Runebergin tortut

Fredrika Runebergin tortut

Runebergin tortut, tai Fredrikantortut, pyöräyttää näppärästi itsekin, tavallisella muffinipellilläkin pärjää
Runebergin tortut

Runebergin tortut

Joka tapauksessa, tässä olkaa hyvät, Runebergin tortut. Ainakin nämä minun tortut olivat kohtuullisen löysiä kun otin ne uunista, mutta tikkuun ei jäänyt mitään ja pinta oli kauniin ruskea, niin that´s it
Runebergin torttu 5.2

Runebergin torttu 5.2

Kostuta tortut. Johan Ludvig Runeberg syntyi helmikuun 5 päivänä 1804. Tai itse asiassa ei oltu varmoja. oliko se 5 vai 7 päivä mutta päätyivät viettää syntymäpäivää helmikuun 5
RUNEBERGIN TORTUT

RUNEBERGIN TORTUT

Johan "Janne" Ludvig Runeberg. syntyi ruotsinkieliseen perheeseen. Pietarsaaressa. 5. 2. 1804. Usein kuullun käsityksen mukaan runebergintortun kehitti
Melkein-runebergin torttu

Melkein-runebergin torttu

Hesarissa oli jokin aika sitten juttu tutkija Anu Hopian suvussa kulkevasta kakkureseptistä. Salmensaaren kakku kuulosti niin hyvältä, että sitähän oli kokeiltava
Voi Fredrika

Voi Fredrika

Koristele tortut mielesi mukaan. "Uuh - iihhana - kotimainen keksintö - jämäleivonnaisetRunebergintortut - kuppikakut3 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta2 tl kardemummaa200 g voita2 dl sokeria2 kananmunaa1 dl manteli/pähkinä/kookosrouhetta2 dl korppujauhoja2 dl (kuohukermaa) maitoaomenamehuaomenasosettaSekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kostuta tortut omenamehulla - 1 tl/torttu