O. l. e. n. a. i. o. u. t. s. k. p. r. ,. m. P. j. h. ä. ö. v. y. T. R. b. g. K. H. F. d. 5. (. 1. 4. -. 6. ). 2. 0. 3. *. S. V. L. f. A. /. M. U. E. d l. t l
K. y. l. ä. t. s. o. r. u. a. k. n. i. v. e. j. M. m. p. h. P. ,. I. d. 3. 2. 0. 1. T. f. b. g. R. J. L. w. O. 5. F. c. ö. (. A. ). S. V. . H. -. N. t h. t l. d l
Runebergin tortut ovat jääneet perheessämme hieman katveeseen viime vuosina. Ensimmäinen ongelma on tullut pähkinäallergiasta ja toinen gluteenittomuudesta
Säilytä valmiit tortut aina suljetussa rasiassa. 5. 2. vietetään taas Runebergin päivää ja mitenkäs muutenkaan sitä voisi juhlistaa kuin klassisilla tortuilla, joita J
Laita tortut lepäämääm ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi. Fredrikan 1850-luvulta peräisin olevasta reseptikirjasta löytyi Runebergin torttujen perinteinen ohje. Paista torttuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet hyvin väriä ja taikinaa ei jää puutikkuun kokeiltaessa
Runebergin torttu on varmaan yksi muunnelluimmista leivonnaisista. Yksi haluaa sen kosteana, toinen kuivempana, leivänmuruilla, piparinmuruilla, punssilla tai ilman
Itse kutsun niitä kyllä Fredrikan tortuiksi, sillä hän ne leipoi, kätevänä emäntänä niistä aineksista, mitä kaapeissa oli, joulun viimeiset piparit ja muut sinne survottiin ja vähän mantelia, kun hienompaa väkeä sentään oltiin
Joka tapauksessa, tässä olkaa hyvät, Runebergin tortut. Ainakin nämä minun tortut olivat kohtuullisen löysiä kun otin ne uunista, mutta tikkuun ei jäänyt mitään ja pinta oli kauniin ruskea, niin that´s it
Kostuta tortut. Johan Ludvig Runeberg syntyi helmikuun 5 päivänä 1804. Tai itse asiassa ei oltu varmoja. oliko se 5 vai 7 päivä mutta päätyivät viettää syntymäpäivää helmikuun 5
Johan "Janne" Ludvig Runeberg. syntyi ruotsinkieliseen perheeseen. Pietarsaaressa. 5. 2. 1804. Usein kuullun käsityksen mukaan runebergintortun kehitti
Hesarissa oli jokin aika sitten juttu tutkija Anu Hopian suvussa kulkevasta kakkureseptistä. Salmensaaren kakku kuulosti niin hyvältä, että sitähän oli kokeiltava