Kaada kastike kukkakaalien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Ryöppää kukkakaalin kukinnot vähässä, miedosti suolatussa vedessä
keitä kukkakaali vain ”al dente” eli älä keitä läpikypsäksi, koska kypsyminen jatkuu vielä uunissa. Kukkakaali on aina ollut minusta paras kaali ja kun sen tekee kermaisen pehmeään maitokastikkeeseen sekä kuorruttaa juustoraasteella, niin siinä on juhlavaa perinneruokaa, jota sai syksyisin oman maan kukkakaaleista
Nyt päätin tehdä gratinoituakukkakaalia lisukeeksi lihan ja salaatin kanssa. Välillä tekee mieli kukkakaalia ja raakana se on ihanan rouskuvaa ja maukasta
Putsaa ja leikkaa kukkakaali pieneksi paloiksi. 1 iso kukkakaali. Laita suolavesi kiehumaan ja keitä kukkakaalit noin 5 minuuttia. Paista uunissa 200 astetta noin 20min tai kunnes pinnasta tulee värikäs ja hieman rapea. 1 iso kukkakaali
Lihanton tammikuu jatkuu ja nyt kokeilin tällaista gratinoitua kasvisruokaa aasialaisin maustein. 400 g kukkakaalia2 porkkanaa2 dl kookosmaitoa½ tl currya1 tl sambal oelek-chilitahnaa1 tl maissitärkkelystä50 g juustoraastettaPese kukkakaali ja paloittele se kukinnoiksi. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste ja kuorruta uunissa 225C asteessa noin 15 minuuttia. 400 g kukkakaalia
Nosta koko komeus uuniin hetkeksi jotta juustokastike kuorruttuu/gratinoituu. Tänään sainkin sitten (kauppapäivän kunniaksi) idean tehdä kukkakaali-juustovuokaa
Kuorrutettu kukkakaali houkutteli Maku-lehdessä jo aikaa sitten, mutta nyt vasta tuli toteutettua. Gratinointikastikkeen voi valmistaa ajoissa, niin se ehtii jäähtyä ja pysyy paremmin kukkakaalin päällä
Uunissagratinoitua juustolla kuorrutettua kukkakaalia. Tämän ruoan juju on että esikypsytetty kukkakaali peitetään kastikkeella jonka jälkeen se gratinoidaan kuumassa uunissa, joten tällä tavalla voi joko käyttää aivan tuoretta kukkakaalia joka esikypsennetään varta vasten tai hyödyntää eilistä jo kypsennettyä kukkakaalia