Haudutettu lammas reseptejä

Pääsiäinen, lammas ja viini (ja parhaat valkosipuliperunat)

Pääsiäinen, lammas ja viini (ja parhaat valkosipuliperunat)

Ajattelen tietenkin myös lammasta, eikä ainutkaan pääsiäinen saa mennä ohi ilman suosikkiani, helppoa nyhtölammasreseptiä, joka aterian lisukkeista riippuen on muunneltavissa vaikka kreikkalaiseen tai lähi-idän tyyliin
Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Pääsiäisen aikaan kuuluu syödä jotain lammasta. Olemme joskus syöneet villakintaan makuista kuivaa lammasta ja sen jälkeen olleet monia vuosia kyseistä lihaa syömättä kun ajattelimme että se vain on niin kamalaa
Pitkään haudutettu lammaspata

Pitkään haudutettu lammaspata

etikka, haudutus, juures, karppaus, ketoosi, laihduttaminen, lammas, lampaanliha, leivinuuni, luu, luuliemi, marinointi, pata, ruokaohje, valkosipuli
Punaviinissä haudutettu lampaanpotka

Punaviinissä haudutettu lampaanpotka

P. o. t. k. a. n. h. l. v. i. m. p. s. j. e. d. u. K. y. ä. ,. r. R. 2. 1. 0. g. -. 3. ½. J. O. ö. A. S. V. H. T. L. 5. °. C. 4. f. d l
Lempeä lammastagine kurpitsalla

Lempeä lammastagine kurpitsalla

Olenko ainoa, jonka mielestä tunteja haudutettu ruoka antaa vielä vähän enemmän. En oikein tiedä miksi, mutta edelleen lammas tuntuu hieman vieraalta raaka-aineelta
Lauhkeaa lammasta kera keväisten lisukkeiden

Lauhkeaa lammasta kera keväisten lisukkeiden

Pehmeäksi haudutettu karitsanpotka oli kyllä parasta kasvatettua lihaa pitkään aikaan. Kun aloin pääsiäisruokailuja pohtimaan, niin oli aika selvää, että pääosassa olisi lammas
Xi’an hampurilaiset

Xi’an hampurilaiset

lammas kattilaan ja peitä se kokonaan vedellä. Katuruokabuumin. keskellä blogit vilisevät mitä ihmeellisimpiä hampurilaisreseptejä
Cajun-katkoja ja mausteista lampaanpotkaa

Cajun-katkoja ja mausteista lampaanpotkaa

Harvinaista herkkua, joka on liki jumaltenruokaa, koska pitkään haudutettuna se sulaa suuhun. Lammas ansaitsee rinnalleen spesiaalin lisäkkeen, joten tällä kertaa valitsin kuskus-salaatin, joka ei varasta lampaan makua, mutta raikkaiden selkeiden makujensa vuoksi istuu kuin nyrkki silmään erilaisille padoille
Nyhtölammas Ras el hanout

Nyhtölammas Ras el hanout

Yksi suosikeistani, ehdottomasti, on lammas. Ylikypsä, matalassa lämpötilassa pitkään (jopa 12h) haudutettu, haarukan alla pehmeästi hajoava liha on kokille armollinen valmistettava ja syöjälle poikkeuksetta suussa sulava elämys. Kun aloitin blogini , juurikin helmikuussa 2010, mulla oli kaksi reseptiä, jotka halusin tulenpalavasti jakaa maailman kanssa, tämä nyhtölammas ja 3 juuston porokeitto. NYHTÖpossu (tai -lammas, -kana tai vaikka -hirvi) on yksi Kotimaisten kielten keskuksen vuonna 2013 hyväksymästä 23 uudissanasta

Kesäsaari Lonna ja sen kaksi puolta

Siian päällä näkyvä vihreä kaviaari oli tillin kanssa haudutettua kvinoaa. Lammas oli mielestäni oikein kelpo annos, mutta siika oli aivan fantastinen
Satoa-Kuopio Food Festival

Satoa-Kuopio Food Festival

Kummisedän porsaanlihamakkara ja haudutettua punakaalia. Ravintola Musta Lammas. Ravintola Musta Lammas. Vihdoinkin ruokarekat saapuivat myös Kuopioon
Karitsanpotka andalusialaisittain

Karitsanpotka andalusialaisittain

Kahden hengen taloudessa harvemmin kokonaisille viuluille on tarvetta, joten pöydässämme nähdään sitä useammin lampaan karetta (tsekkaas nämä marokkolaiset kyljykset tai tämä persilladella kuorrutettu ja valkosipulisesta cashew-kastikkeesta täydellisen kaverin saava kyljysrivi) tai juuri lampaan potkaa, jota blogissakin on nähty punaviinissä haudutettuna ja nyhtöversiona
Borssikeitto karitsanpotkista

Borssikeitto karitsanpotkista

lammas. lammas. Vastaus mielitekoon tupsahti postiluukusta Glorian ruoka & viini -lehden (7/2015) tuhdin lammasborssiohjeen muodossa