Helpot alkupalat reseptejä

Helpot rukiiset bruschetat

Helpot rukiiset bruschetat

Valmista aterian alkupalaksi tai muuten vain pikkusuolaiseksi helpot rukiiset bruschetat. 1. Pilko tomaatit ja sipulit pieniksi kuutioiksi
Katkaraputoast

Katkaraputoast

Tällä reseptillä saat alkupalat neljälle ruokailijalle mutta se sopii myös hyvin pienksi hiukopalaksi illemmalla vaikka saunan jälkeen
Suolaiset parmesaanikeksit

Suolaiset parmesaanikeksit

Helpot ja nopeat parmesaanikeksit. Viikonloppuna pitää saada sipsejä, pähkinöitä tai vastaavia suolaisia naksuja tai helvetti on irti

Kylmäsavulohirullat

Laita kovaksi keitetty kuorittu kananmuna, leipä, ranskankerma ja sinappi astiaan ja soseuta sauvasekoittimella

Kahden juuston cocktailvoileivät

1. Voitele leipäviipaleet ricottajuustolla. 2. Kääri juustoviipaleet rullalle ja asettele leipien päälle. Lohko tomaatit, leikkaa kurkunkuorta terävällä veitsellä

Lohiruusukeleivät

1. Painele leivistä muotilla halkaisijaltaan noin 7 cm. n kiekkoja. Voitele kiekot huoneenlämpöisellä voilla

Mustekala-avokadosalaatti

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät pois mahdollisesti tuntuvat pienet "luut"

Gubbröra-alkupalat

1. Hienonna munat ja anjovisfileet ja kuutioi perunat pieneksi. Sekoita keskenään hyvin. Lisää mausteyrtit ja tipauta lisämausteeksi hieman anjovislientä, jos haluat
Lohichevise on näyttävä herkku juhlapöytään.

Lohichevise on näyttävä herkku juhlapöytään.

Pakko tunnustaa. Pidän raa'asta kalasta. Sushista, graavikalasta ja chevisestä. Kaikki edellä mainitut uppoavat meillä myös perheen pienimpiin, joten mistään aikuisten herkusta ei voida puhua

Kalapyörykät

Leikkaa haukifilee paloiksi ja nosta ne tehosekoittimeen. Soseuta ja mausta tillillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla

Ohukaiset

1. Vatkaa jauhot, kananmunat ja puolet maidosta ohueksi, tasaiseksi taikinaksi. Lettutaikinan tekoon voi mainiosti käyttää sähkövatkainta

Alkukeitto kasviksista

1. Kuori ja suikaloi lanttu, porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja viipaloi purjo
Ravintola Farouge

Ravintola Farouge

Odotin kylläkin Libanonilaiselta ruualta uusia elämyksiä ja siksi ihan pienoinen pettymys, ettei sellaisia tullut – ehkä valitsin itse vain liian helpot annokset
Rapujuhlat - syksyn kohokohta!

Rapujuhlat - syksyn kohokohta!

Tänä vuonna halusin päästä sikäli helpolla, että en tarjoillut eri kattauksissa alku- ja pääruokaa, vaan nostin alkupalat ja lisukkeet yhtäaikaa pöytään rapujen kanssa

Katkarapumuhennos

1. Kuori ja hienonna katkaravut. Hienonna myös munat ja punasipuli. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla

Katkaraputäytteiset kolmioleivät

1. Käytä puolet katkaravuista katkaraputahnan valmistukseen. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai veitsellä, lisää sitruunamehu, cayennepippuri, rakuuna, persilja ja suola ja ohenna oliiviöljyllä tahnaksi