Helppolihapata (uunissa kypsentäen). Ruskista lihat uunivuoassa 200-225 asteisessa uunissa. Lisää uunivuokaan sipulit ja porkkanapalat ja kaada vuokaan vettä niin että ainekset peittyvät ja anna ruoan kypsyä 150 - 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. mulla hautui vielä noin 130 asteisessa uunissa ½ tuntia päälle. Laitoin lisäkkeeksi uuniperunan puolikkaita kypsymään pellille, kun lihapata oli ollut jo uunissa noin 1½ tuntia
Olen muutamaa ohjetta kokeillut, ja tämä pata on kyllä helppo ja maistuva. Padan esivalmisteluihin menee ehkä vartti, jonka jälkeen haudutellaan pataa uunissa pari tuntia
Laita kansi päälle ja kypsennä 180 asteiseen uunissa noin 1,5 tuntia kunnes liha on kypsää. Ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot pienissä erissä oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi
Kruunun jalokivenä ”maailman paras lihapata" Boeuf Bourguignon. Tällä kertaa blogitekstini sisältää 3 ruokaohjetta samankaltaisista raaka-aineista, helppo, keskihelppo ja aika vaikea. Anna hautua 200 asteisessa uunissa 2-3 tuntia, lisää vettä/viiniä tarpeen mukaan ja tarkista aina välillä maku