Pitkään haudutettu hernekeittojoulukinkusta. Muistuttelen jo etukäteen, että huolella hauduteltu hernekeitto on muuten oiva syy jättää syömättä joulukinkkua ihan ähkyyn saakka
Meillä kun hernekeitto ei ole kuitenkaan niitä hittiruokia (vaikka itse siitä tykkäänkin) niin osan kinkusta käytin tähän pastakastikkeeseen - ja hyvää tuli, suorastaan herkullista
Klassisin joulun jälkeinen keitto on tietysti hernekeitto, johon lihaisan luun vai laittaa kiehumaan, ja luussa kiinni olevat lihat saa helpommin irrotettua keiton joukkoon
Poista kinkusta seuraavaksi mahdollinen verkotus ja kamara. Alkaa tämä meidänkin yhteiselomme olemaan jo siinä määrin iäkäs, että voidaan puhua perinteistä
pizzaan, teen kermaisen pastan tai laitan hernekeittoon. Me tykätään mehukkaasta mutta silti kuivasta kinkusta ja tuosta kun sisälämpö nousi niin kinkku oli kyllä täydellinen
4 hengelle. 300 g kuivattuja herneitä. 1 l vettä. n. 500 g savustettua kinkkua tai kassleria. punasipuli. Laita herneet kylmään veteen likoamaan yön yli tai vuorokaudeksi
Nyt kun kinkkujen jämät ovat päätyneet hernekeittoihin ja joulun syöpöttely alkaa olla takanapäin mutta uudenvuoden ylensyönti vielä edessä, on sopiva aika muistella joulun parhaita makuelämyksiä
Ei voi valittaa, paitsi sitä ettei kinkusta jää hernekeittoon. Joinakin vuosina olemme käyttäneet kinkunlopun hernekeittoon, mutta se oli silloin ennen
Jouluruokia ei tarvitse hampaat irvessä syödä, joten kinkunkin voi laittaa hyötykäyttöön leivän päälle, pizzaan, hernekeittoon lisäproteiiniksi - ja pyttipannuun
Ostin lauantain hernekeittoon naudan paistijauhelihaa ja sunnuntaille entrecote-pihvit. Kävin K-ryhmän supermarketissa liikkeen avajaispäivää seuranneena päivänä