Ystäväni siinä sitten kätevänä emäntänä loihti uuniin muutamassa minuutissa ihanat sämpylät. ) Sämpylät olivat päältä rapeakuorisia ja sisältä ihanan pehmeitä
Olipas helpot ja hyvät sämpylät tai pienet leivät (Kiitos Sikken ohjeesta). 1 dl hiivaleipäjauhoja. Kun olet valmis laittamaan sämpylät uuniin, ota taikinaa kulhosta kahdella isolla lusikalla suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille, huiskauta päälle jauhoja, tee ristiviilto ja paista kuumassa uunissa 230°C n. 1 dl hiivaleipäjauhoja
Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty pelkkiä vehnäjauhoja, mutta minä sovelsin ohjetta ja korvasin osan jauhoista speltti-, ruis- ja hiivaleipäjauhoilla
Meillä rakastetaan omatekemiä sämpylöitä ja nyt sämpylät saivat ihan uuden raaka-aineen kaverikseen taikinansa sekaan, nimittäin kuorettoman hernerouheen
Sämpylät maistuu kylmänä syys päivänä oikein hyvin kuuman keiton kanssa. nyt taas ajankohtainen, ai että rakastan puolukkaa ja sen kirpeyttä, nämä sämpylät kyllä maistuu koko perheelle
Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla. Itse kävin asioilla töiden jälkeen kun taikina turposi ja kun valmiit sämpylät turposivat pellillä niin hoidin kotia muuten ja laitoin ruuan valmiiksi
Aurinkoisena päivä sämpylätkin loistavat iloisen keltaisina ja lainaavat muotonsa taivaalta. Aurinkoiset sämpylät eivät välttämättä kaipaa päälleen muuta kuin ylähuulen, mutta valmistin niiden seuraksi kuitenkin pirteää avokadovoita
Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle pähkinöitä ja siemeniä. Pähkinäiset sämpylät syntyvät 1 dl suolapähkinöistä. Käytä vehnäjauhojen sijaan taikinaan noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
Lisää suola, pellavansiemenrouhe, kaurahiutaleet ja hiivaleipäjauhot. Itse käytin sämpylätaikinaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, joka antoi sämpylöille mukavan vivahteen