Jauhelihakastike. Itse annoin niiden "itkeä" sen ajan, kun tein jauhelihakastikkeita. Juustokastike. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja kuullota samalla punasipulit
Siihen hätään sitä ei tosin löytynyt, joten hirven (jauhe)lihaan oli tyytyminen. Kananmunalla on tapana tehdä lihapullien rakenteesta vähän kova (sama reaktio on pakastetulla jauhelihalla
Kippaa varovasti jauheliha kuumaan rasvaan, hämmennä lastalla hienoksi ja ruskistele. Juustokastike kannattaa sen sijaan kumota aina tuoreeltaan lasagne vuokaan
Kirjan reseptistä poiketen käytin ruoassa hirvenjauhelihaa ja kastikkeessa herkkutatteja. Lisää jauheliha ja kerma leivän sekaan kulhoon ja sekoita hyvin
Salaisiksi aseiksi valikoituivat lopulta hyvin rasvaton, tumman robusti hirvenjauheliha, uunissa paahdettu kasvispohja ja sen loppusilauksena annoksen päälle ripoteltavat rapeiksi paistetut kaprikset