Hirven jauheliha ruoat reseptejä

Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

1,5 g hirven paahtopaistia. Hiero paisti kaikilla mausteilla ja anna marinoitua yön yli. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa ennen paistamista

Hirven hapanpaisti

1,5 kg hirvenpaistia. 1. Laita liha astiaan, joka saa olla melko ahdas. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle

Yrttipaistettu hirvifilee

800 g hirven sisäfileetä. 1. Sahramifenkoli. puhdista fenkoli ja lohko se neljään osaan. Keitä vesi, suola ja sahrami
Hirvipyörykät

Hirvipyörykät

Lihatiskiä katsellessa makurin suuhun toivat veden niin hevosen, karitsan, hirven kuin naudankin jauheliha

Hirvipata

400 g hirven entrecote. Ruskista liha pannulla. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipulit ja kurpitsa

Routalihaa ja juurespyttiä

1 kg hirven sisäpaistia. 1. Pakasta liha. Kun alat valmistaa lihaa, nosta se sulamattomana paistoritilälle uunipannun päälle ja nosta kylmään uuniin alatasolle

Villit hirvipihvit

700-800 g hirven sisäpaistia tai pihviä. 1. Leikkaa lihasta lehtipihvejä, helpoiten tämä käy jos liha on puoliksi jäistä

Hirviborssi

Näin hirven oma maku säilyy keitossa hienona mausteena. Paahda jauheliha kuumalla pannulla reilusti ruskistaen

Kellarimestarin riisipata

1-1½ kg hirven palapaistia tai muuta riistaa. 1. Paloittele liha 3 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit

Kermainen riistapannu

Leikkaa hirvenliha suikaleiksi. 500 g hirven sisäpaistia. 1. Kuori sipuli ja porkkanat. Silppua sipuli karkeasti ja leikkaa porkkanat lanteiksi

Lihansyöjät: Hirvipyörykät

Sekoita pilkottu sipuli, valkosipuli ja timjami jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla. 500 g hirvenjauhelihaa

Osso buco

1 kg hirven potkakiekkoja (4-6 kpl). Kuori ja pilko juurekset. Kuullota kasvikset ja tomaattipyree tilkassa öljyä

Etikkapunajuuret

Ruskista jauhelihat kauniin vaaleanruskeiksi. 400 g jauhettua hirven lihaa. Ruskista kaikki jauhetut lihat valurautapannussa

Hirvipihvit punajuurten kera

Sekoita jauhelihat keskenään. 300 g hirvenjauhelihaa. 100 g sian jauhelihaa. 1. Keitä punajuuret ja perunat

Mausteinen riistapata

Leikkaa hirvenliha isoiksi kuutioiksi. 700 g hirven lapaa tai muuta sitkeää ruhonosaa. Kuori ja pilko sipulit ja juurekset