Hirvi kermassa reseptejä

Peuraa, villiyrttejä ja kirsikankukkajäätelöä

Peuraa, villiyrttejä ja kirsikankukkajäätelöä

Peuranfileen sijaan annoksen makumaailmaan sopivat hyvin myös poro ja hirvi. Sain Blogiringiltä haasteen osallistua Radio Aallon sivuilla järjestettävään reseptikilpailuun
Riistafilee sellerikakulla ja vuohenjuustoperunapyreellä

Riistafilee sellerikakulla ja vuohenjuustoperunapyreellä

Ryöppää hetki kermassa. Kiehauta kermassa vuohenjuusto- ja voipaloja kunnes sulavat kerman joukkoon. Paista kuumalla parilalla väri pintaan ja jatka paistamista parilalla tai uunissa (80-100 astetta) kunnes sisälämpötila on 48 astetta (peura, hirvi, poro, kauris) tai villisika 64 astetta
Hirvipataa täysjyväohran ja karpalosurvoksen kanssa

Hirvipataa täysjyväohran ja karpalosurvoksen kanssa

Hirvipata on meidän perheen ja myös kokin yksi suosikkiruoista. Ensinnäkin hirvipadan saa tehtyä pitkälti kotimaisista tuotteista, vaikka punaviinitarjonta on näillä leveysasteilla hieman puutteellinen
Peuraa, punajuurta ja kuohuvaa

Peuraa, punajuurta ja kuohuvaa

Eilen saatiin turvattua talven luomulihat eli ensimmäinen hirvi kaatui. Sen kunniaksi avasimme illalla pullon Moët´a ja nautimme sen kanssa peuran sisäfilettä uunissa muhineiden punajuurten ja parmesanin kera
Piparjuuririistapihvi

Piparjuuririistapihvi

riistapihville (peura, hirvi, poro) mehevyyttä ja selvästi lisää luonnetta. Yksinkertainen mutta todella herkullinen lisäke grillatulle
Karhukäristys

Karhukäristys

Leivitettyä kuhaa, kuhapyttäriä, mantelikuhaa, kuhatortillaa, hirviburgeria, hirven jauhelihaa monessa muodossa, hirvikäristystä ja italialaiseen tyyliin hauduteltua hirvipataa