Meillä syötiin hiljattain hirvenlihasta tehtyä carpacciota, koska olimme onnekkaita ja saimme tänä vuonna pakastimeen myös hieman hirven sisäfilettä, jota en millään raaskinut kypsentää
Peuranfileen sijaan annoksen makumaailmaan sopivat hyvin myös poro ja hirvi. Niinpä otin teemaksi tästä ihan lähimetsästä saalistetun peuran sisäfileen sekä kotipihan villiyrtit tai ehkä oikeammin sanottuna ”peuraa ja peuran ruokaa”
Koska peura (ja hirvi) ovat kuuluneet jo lapsesta asti ruokavaliooni (kiitos isän metsästysharrastuksen), niin päädyin valitsemaan lautaselleni villisikaa
Nauta, lammas, karitsa, vasikka ja hirvi. Putsattu naudan sisäfilePidä "häntä" kireänä ja aseta veitsi samaan paikkaan kuin mistä edellisen kerran lähdettiin liikkeelle
Sisäfilettä ei tarvitse erikseen nuijia. Ota sisäfilee huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Aika herkullinen lauantairuoka oli täällä eli hirvensisääfileepihviä, lohkoperunoita ja viher-goudasalaattia
Makumatkalla. Kokkailun oivalluksia ja ilosanomaa :)
)valkohäntäpeuran sisäfileetä (hirvi, kauris, poro)rapeaa salaattiaomenoitapakasteherneitävuohenjuustoakuorittuja maapähkinöitärosmariinisiirappiavalkoviinietikkaa/sitruunamehuaoliiviöljyäpersiljaasuolaapippuriaRevi salaattia pohjalle, lisää pari kuorittua ja kuutioitua omenaa, sekä herneet
Eilen saatiin turvattua talven luomulihat eli ensimmäinen hirvi kaatui. Sen kunniaksi avasimme illalla pullon Moët´a ja nautimme sen kanssa peuran sisäfilettä uunissa muhineiden punajuurten ja parmesanin kera
Hyvä hirvi, suussa sulava poro ja riistainen sorsa voittavat maullaan koska tahansa tehotuotetun, hunajamarinoidun broilerinsuikaleen tai stressaantuneen naudan sisäfileen