Tuoksuja, värejä, makuja. Bombayn perunat, Intian keittiö, mustekala, pilahviriisi. Intian keittiö – kotiruokaa eri puolilta Intiaa (suomentaneet Helena Rantasuo ja Jarmo Niemi, Gummerus 2014)
Ihanat mausteet kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka ovat meille joulun makuja, mutta vaikkapa Intiassa ne kuuluvat arkipäivän makumaailmaan kaikkina vuodenaikoina
1. Kuori ja kuutioi keitetty peruna, kuori ja viipaloi sipuli sekä kuutioi munakoiso ja kukkakaali. Pane peruna-, kukkakaali- ja munakoisokuutiot sekä sipuliviipaleet ja pinaatinlehdet kulhoon
1. Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada vesi pois. Keitä riisiä litrassa vettä, johon keltainen elintarvikeväri on sekoitettu, 10 minuuttia
1. Täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista porkkana, sipuli ja herkkusienet
1. Sulata pinaatti ja purista pois neste. Leikkaa lampaanliha senttisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa tomaatit senttisiksi paloiksi