Intian makuja reseptejä

Intian keittiö: kotiruokaa eri puolilta Intiaa

Intian keittiö: kotiruokaa eri puolilta Intiaa

Tuoksuja, värejä, makuja. Bombayn perunat, Intian keittiö, mustekala, pilahviriisi. Intian keittiö – kotiruokaa eri puolilta Intiaa (suomentaneet Helena Rantasuo ja Jarmo Niemi, Gummerus 2014)
Intian makuinen maanantai : mango masala

Intian makuinen maanantai : mango masala

Tuo punainen herkku on kulkenut pikkuisen popsijamme suosikkilistalla lähes niin kauan, kuin hän ylipäätään on makuja maistellut
Intian makuinen kikhernecurry

Intian makuinen kikhernecurry

Helppoakin helpommat arkiruoat olivat jälleen päivän teema, kun valikoin sopivaa kasvisruokapuolen edustajaa tehtävälistalleni
Helppo piparinmakuinen rahkasmoothie

Helppo piparinmakuinen rahkasmoothie

Ihanat mausteet kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka ovat meille joulun makuja, mutta vaikkapa Intiassa ne kuuluvat arkipäivän makumaailmaan kaikkina vuodenaikoina
Massaman curry kanalla

Massaman curry kanalla

kardemummasta, tähtianiksesta ja kanelista, jotka edustavat minulle enemmän Intian alueen tai jopa Lähi-idän makuja

Tandoorikatkaravut

1. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi chilit hienosti. Kuori ja raasta inkivääri

Friteeratut kasvikset

1. Kuori ja kuutioi keitetty peruna, kuori ja viipaloi sipuli sekä kuutioi munakoiso ja kukkakaali. Pane peruna-, kukkakaali- ja munakoisokuutiot sekä sipuliviipaleet ja pinaatinlehdet kulhoon

Intialainen lammascurry

1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä currya voissa padassa. Lisää kanelipala sekä kajenne ja suolaa kevyesti

Banaanilihapullat

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna tomaatit. Lämmitä öljyä paistinpannussa, kunnes se sihahtaa, kun siihen lisää sipulipalan

Intialainen kebab

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen (grillivastus) tai sytytä tuli hiiligrilliin. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna palko

Intialainen riisijälkiruoka

1. Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada vesi pois. Keitä riisiä litrassa vettä, johon keltainen elintarvikeväri on sekoitettu, 10 minuuttia

Intialaiset frityyrispiraalit

1. Päivä 1. Ota syrjään ½ dl vehnäjauhoa. Sekoita loput jauhosta kikhernejauhon, leivinjauheen, jogurtin ja veden kanssa kulhossa

Jugurttia ja munakoisoa

1. Kuori munakoiso, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa se sentinpaksuisiksi viipaleiksi tai parin sentin kuutioiksi

Kasvispiirakat pizzapohjissa

1. Täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista porkkana, sipuli ja herkkusienet

Lammascurrya ja pinaattia

1. Sulata pinaatti ja purista pois neste. Leikkaa lampaanliha senttisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa tomaatit senttisiksi paloiksi

Linssicurry

1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit

Linssicurrya ja pinaattia

1. Sulata pinaatti, valuta ja purista siitä niin paljon vettä pois kuin mahdollista. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna