Scarpaccia, italialainen kesäkurpitsapannukakku. Raasta leipä raastimen karkealla puolella kulhoon. Tänä syksynä on tullut jos jonkin moisia reseptikilpailu kutsuja ja vain joihinkin ehdin osallistua ja ensimmäisenä syksyn korkkaa Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay luomuviini, jolle tarkoitus olisi kehitellä sopiva kasvisruokareseptikilpailuun teemalla modernit kaupunkipuutarhojen herkulliset yrtit ja kasvikset
Panettone on Italialainen perinteinen Joulupulla joka on kotosin Milanosta. Sen tarina alkaa vuonna 1800, kun Italialaiset perheet kokointuvat Jouluna takan eteen syömään tätä isoa leipää, josta nimi tulee (pane =leipä + one =iso). Resepti on grammoina, sillä se on todella tarkka ja vastaa perinteiseen 1 kg Panettoneen
Panettone on Italialainen perinteinen Joulupulla joka on kotosin Milanosta. Sen tarina alkaa vuonna 1800, kun Italialaiset perheet kokointuvat Jouluna takan eteen syömään tätä isoa leipää, josta nimi tulee (pane =leipä + one =iso). Resepti on grammoina, sillä se on todella tarkka ja vastaa perinteiseen 1 kg Panettoneen
Mielenkiinnon herättivät ainakin Fabrikin Italialainen tryffelillä maustettu risotto pallo, Olon Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta ja Skyn Suklaata, herkkutatti-kinuskia ja puolukkaa Napapiiriltä
Resepti. Parhaimmillaan tämä italialainenherkkuleipä on kuitenkin höyryävänä ja oliiviöljyä valuvana. Öljyyn leivottu leipä leipoutuu ja säilyy hiukan paremmin
Ihana ystäväiseni Jonna on tässä useaan otteeseen kertonut leipomastaan focacciasta joka kuulostaa niin älyttömän hyvältä, että oli pakko urkkia resepti ja kokeilla itsekin
- Murusta leipä kulhoon ja lisää tomaattimurska ja -pure. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. 2 viipaletta vehnäpaahtoleipä. Reseptistä tulee 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 2 viipaletta vehnäpaahtoleipä