Taikina valmistetaan siis samalla tavalla kuin aiemmin postaamani tavallinen italialainen murotaikina, mutta muistathan siivilöidä kaakaon ja jauhot keskenään ennen kuin lisäät ne taikinaan
Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa koneella noin 10 minuuttia, loppuvaiheessa lisää mukaan öljy. Eilen oli yksi pyöräilykauden loppupuolen merkittävistä kisoista, Il Lombardia, jota sanotaan myös Kuolleiden lehtien ajoksi
Siivilöi jauhot, perunatärkkelys, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään (leivinjauhetta ei käytetä vaaleassa sienikakussa, mutta se on hyödyllinen kaakaota käyttäessä, sillä kaakao tekee taikinasta hiukan painavamman, ja se ei välttämättä nouse yhtä hyvin)
Viimeisenä jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Olen mä kyllä tavallinen leipuri. Mun piti ostaa tänään kaupasta nimenomaa oliiviöljyä, mutta unohdin sen samantien kun huomasin, että öljyä on myynnissä myös maustettuna
Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Esimerkiksi durum-jauhot sopivat tähän hyvin. Nosta taikina nyrkissä olevien jauhotettujen kämmenten yläosan päälle ja pyöritä taikinaa hypyttämällä ja siirtämällä käsiä vähitellen kauemmas keskeltä
Lopuksi, lisää kaakaojauhe sekä jauhot. Ihana ystäväni täytti hiljattain pyöreät 30 vuotta ja päätimme työporukalla järjestää hänelle perinteisen synttäriyllätyksen
Mittaa jauhot kulhoon. Kippaa mukaan jauhot kolmessa erässä, sekoittele välillä tasaiseksi. Kippaa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa noin kymmenen minuuttia
Sekoita sitten mukaan keltuainen ja jauhot. Yksi kevään parhaista herkuista on ehdottomasti raparperi. Vuosien varrella olen tehnyt siitä reseptin jos toisenkin ja linkit niihin löydät postauksen lopusta
Nypi kylmä, pilkottu voi, tomusokeri ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Instagramin puolella piirakka olikin jo esillä ja tähän toivottiin ohjetta