Kun on viettänyt viimeiset viisi päivää itselle entuudestaan lähes tuntemattomassa suurkaupungissa, kävellyt viidentoista kilometrin päivämatkoja, imenyt itsensä täyteen historiaa ja vaeltanut nähtävyydestä toiseen liki ikiliikkujan tavoin, on ihastuttavaa palata kotiin – ja ihan tavalliseen elämään
On itsetehty vain ihan eri juttu kuin kaupan äklömakeat viritykset. Ja annoksen kruunuksi suosittelen ehdottomasti keittämään itse raikkaan vaniljakastikkeen
Muutin ohjetta ainesten osalta sellaiseksi miten itse sen tein ja loppuun laitoin muutaman huomion. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi
) Mikäpä siihen paremmin sopisi kuin itsetehty semifreddo. Karkeista hopeatoffee,tervaleijona & lakufudge on meidän suosikkeja, mutta toffeekarkeista, minttusuklaasta, appelsiinisuklaasta tehty makumassa tekee myös hyvin kauppansa =)
Kirjotan tähän nyt sen ohjeen, mitä oon itse käyttänyt ja ainakin mä oon tykännyt. Nyt olis vuorossa aika perinteinen kauraomenapaistos, tai ainakin meillä tätä on tehty jo kauan, vaikkakin ohje on saattanu muuttua vuosien varrella
Tällä kertaa kokeilimme Liian hyvää blogin mustikkapiirakan ohjetta - tämä oli oikein hyvää ja itse asissa piirakan maku vain parani kun se muutaman päivän sai vetäytyä jääkaapissa
Itsetehty maukas vaniljakastike. 1 l mustikoita tai muita marjoja1 dl sokeria2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita)tuoreisiin mustikoihin et tarvitse perunajauhoja
1. Kaada vesi, inkivääri ja kalakastike kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi ja keitä seoksessa muutama minuutti miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen
Itse en osannut päättää nimeänkö tämän piirakaksi, pullaksi vai kakuksi. Melkein kaikki mustikkapiirakat, mitä löysin, oli tehty juuri tuolla murotaikinapohjalla
Hienomman tarjoiltavan piiraasta saa kun valmistaa pohjataikinan itse ja tarjoilee piiraan vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaikkapa vaniljakastikkeen kera
Paista sienihaketta voissa, sirottele pinnalle jauhoa, sekoita ja lisää kuutiosta tai fondista tehty sieniliemi sekä kerma, suola ja pippuri koko ajan sekoittaen