Jäädytettysuklaakakku. Juhannuspäivän jälkiruokaa miettiessäni tiesin, että pikkutytöt maistaisivat nonnan leipomaa kakkua, mutta lopulta jäätelö kuitenkin veisi voiton
Tämän herkullisen suklaakakun ohje on julkaistu ensimmäisen kerran Kotiliedessä vuonna 1986. Ohjeen oli tuonut Suomeen opiskelija, joka oli ihastunut sveitsiläisessä isäntäperheessään tähän kakkuun
Mun paras suklaakakun ohje on jäädytettysuklaakakku, se onnistuu aina, se on kätevä tehdä ennakolta pakkaseen, se on parempaa kuin mikään suklaajäätelö tai kakku tai mikään periaatteessa ja sen lisukkeeksi sopii mikä vaan
Jäädytettysuklaakakku on nimensä mukaisesti jäässä eli sen tulee olla pakastimessa mieluiten yön yli ja tarjoillaan myös suoraan pakkasesta kahvipöytään, jossa sen saa sulaa noin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua. Jäädytettysuklaakakku8-10 annostapohja175 g Domino-keksejä40 g voita sulatettunapuolukkasose100 g kotimaisia pakastepuolukoita sulatettuna2 rkl tomusokeriatäyte2 dl kuohukermaa2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta200 g Philadelphia Original -maustamatonta tuorejuustoa2 dl tomusokeria300 g Marabou Premium 70 % -tummaa suklaata sulatettunaripaus kanelia100 g kotimaisia pakastekarpaloita30 g marenkia murskattunakoristelu30 g marenkia murskattuna100 g kotimaisia pakastekarpaloitakinuskikastikettaHienonna Domino-keksit tehosekoittimessa