patonki vanhalla jämällä (pate fermente kai)350 g vettä100 g vanhaa taikinaa, patonkia tai vastaavaa200 g hiivaleipäjauhoa5 g tuoretta hiivaaNämä sekotetaan ja annetaan olla kunnes mömmö selvästi kuplii eli pari kolme tuntia
Kumma juttu, aina tahtoo jäädä perunamuusia se pieni jämä kattilan pohjalle syönnin jälkeen. No, iltapalaksi sai sitten muutaman pehmosen ja juustoraasteella maustetun perunarieskan
juustokimpaleen jämä raastettuna. juustokimpaleen jämä raastettuna. Tämä ei ehkä ole se esteettisin ruokalaji tai muutenkaan kovin ihmeellistä gourmeeta, mutta helppoudessaan tämä tonnikalapastavuoka on niin kätevä arjen pelastaja, että on pakko vinkata tästä
Kaikki jämä juustot. Nyt on pakko sanoa, että tulipa tehtyä hyvää. Oikeastaan kyseessä ei ole lasagne, sillä vuoka on tehty kokonaan ilman lasagnen pääraaka-ainetta pastaa, mutta munagne ei oikeen tunnu hyvältä idealta
Nyt tein puuron jämästä ja muusijauheesta pari jättileipää ja pellillisen sämpylöitä. Kannattaa hyödyntää jämät ja nautiskella pikkuisen paremmista leivistä
Tähän aivan loistavaan jämäruokaan törmäsin ensimmäistä kertaa Sopranossarjassa. Ziti on helppo tehdä tomaattipastastan jämästä, eikä vuoan rakentamisessakaan tarvitse olla turhan huolellinen, ainekset vaan sekaisin limittäin ja lomittain
Joten päätin korvata nämä kaksi ainesosaa jääkaapista löytyneellä maapähkinävoin jämällä. Tetenkään meillä ei ollut tavallista sokeria kaapissa, joten tähän upposi tiiliskiveksi kovettunut muscovaldosokeripussinjämä