Viime vuonna sunnilleen näihin aikoihin tuskailin perheemme nihkeää suhtautumista joulutorttuihin. Niinpä tein kuin teinkin meille myös luumutorttuja, mutta kaupan taikinan sijaan käytin oman äitini ohjeen mukaista rahka-voitaikinaa
Viime vuonna sain aikaiseksi lehteviä joulutorttuja (niiden resepti täällä) ja tänä vuonna sain parannettua vanhalla reseptillä tehtyjen torttujen lehtevyyttäkin kehittämällä reseptiä vielä hieman paremmaksi
Ilman rahkaa olevan taikinan ohje täällä. Rahkavoitaikinatortut (35 kpl). 500 g maitorahkaa (vatkaa voi ja rahka yleiskoneessa). 500 g maitorahkaa (vatkaa voi ja rahka yleiskoneessa)
Tein taas joulutorttuja. En halunnut käyttää margariinipohjaisia valmistaikinoita ja huomasin jo aiemmin,että rahkavoitaikina sopii ihanasti kaikenlaisiin torttuihin
Sekoita joukkoon rahka, mascarpone ja mausteet. Tähän mennessä joulutorttuja on tullut leivottua yli 400 kpl, kuivakakkuja reilu parikymmentä ja muutama juustokakku. 1 prk luumu-kanelirahkaa
pieni osa meni torttuun, lopuista keitän marmeladia joulutorttuja varten. Sekoita rahka voisulaan. Lisää munavaahtoon voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet
Sitä vastoin rahkavoitaikina on aina ollut suosikkini varsinkin suolaisten piirakoden pohjana. Rahkavoitaikina on pienen jääkaappivisiitin jälkeen aina yllättävän helposti kaulittavaa, niin tässäkin
Lisää joukkoon rahka ja kananmuna hyvin sekoittaen. 250 g voita/margariinia5½ dl Semperin hienoa jauhoseosta / Sunnuntain vaaleaa1 tl leivinjauhetta250 g maitorahkaa1 kananmuna (+ toinen voitelua varten)(1 tl ksantaania)(½ tl psylliumia) + täytteeksi luumumarmeladia Nypi rasva ja jauhot (joihin sekoitettu leivinjauhe ja mahdollinen ksantaani sekä psyllium) hyvin. Ohjeesta tulee noin 20 joulutorttua. 250 g maitorahkaa
torttutakina, lehtitaikina, voitakina, rahka-voitakina. Lehtevyys ei ole tietenkään torttutaikinan veroista, mutta kyllä näillä jonkinlaiseen joulutorttutunnelmaan pääsee