Juureen tehty ruisleipä reseptejä

Maailman paras ruisleipä!

Maailman paras ruisleipä!

Itse leipomalla säästää pitkän pennin ja kummasti se juureentehty leipä, vaaleakin, säilyy ihan toisella tapaa kuin kaupan leivät
100-prosenttinen revitty ruisleipä - nam!

100-prosenttinen revitty ruisleipä - nam!

Juureen voit lisätä myös esimerkiksi lorauksen piimää lisäämään maitohappobakteerien määrää. Kovin harvoin tulee tehtyäruisleipää pitkällä kaavalla

Seafood tapas ystäville

Valkosipulilla maustettu pahdettu ruisleipä saa seurakseen maustettuja muikkuja. Valkosipuliruisleipäset

Leivo itse ruislimput ja reikäleivät

Ruisleivänleivonta valmiiseen juureen. Leipätaikina on tehty puisissa astioissa, joita ei ole pesty, vaan taikinaa on jätetty astian reunoille kuivumaan, joka on toiminut juurena uutta taikinaa tehtäessä
Reikäleipä

Reikäleipä

Ranskalaiset ikävöivät ulkomailla ollessaan juureen leivottua vehnäleipää ja saksalaiset kovakuorista limppua
Juusto-ruohosipulileipä

Juusto-ruohosipulileipä

Kaikkein parasta olisi tietenkin alusta alkaen juureentehtyruisleipä, mutta sellaiseen aika ei aina riitä

Kiva, kamala, lemppari, inhokki -haaste

Kaikki oikea ruoka on hyvää, kuten uunijuurekset tai kotona juureen leivottu leipä. - Kuiva, teollisesti tehty Sacherkakku, ja oikeastaan kaikki isojen leipomoiden tekemät täytekaukut on hirveitä