Käristeliha reseptejä

Hapankaalikeitto

Hapankaalikeitto

Annostele noin puolet keitosta lautaselle ja lisää annoksen joukkoon kypsä, lämmin käristeliha. Lisää vesi, valkosipulihapankaali, liemikuutiot, siirappi ja pippuri
Väiskin pyttipannu

Väiskin pyttipannu

Kumoa käristelihat pannulta sivuun odottamaan.  Lisää loppuvaiheessa purjorenkaat ja käristeliha. Nosta puolet lihasta jääkaappiin seuraavan päivän hapankaalikeittoa varten
Poronkäristys ja pottuvoi

Poronkäristys ja pottuvoi

Poronkäristelihaa löytyy markettien pakastealtaasta. Poron käristelihaa 500 - 750 g. Poronkäristys - yksi niistä loistavista perinne- ja maakuntaruokien aterioista
Poropiiras

Poropiiras

)                                           ***                                    Pohjataikina                                 2dl creme fraichea                                      50g voita                                     1tl soodaa                                     1tl suolaa                              2,5dl vehnäjauhoja                                        Täyte                              400g poron käristelihaa                                     1rkl voita                                     1rkl öljyä                               puolikas sipuli silputtuna                                1tl viherpippurimurskaa                               0,5tl valkopippuria                                     1tl  suolaa                            200g leipäjuustoa kuutiona                                   2 kananmunaa                                    3dl maitoa- Aloita ruskistamalla poronliha sekä sipulisilppu voi-öljyseoksessa. 400g poron käristelihaa
Soppaa porosta

Soppaa porosta

Ohjeessa neuvotaan sulattamaan (valmis) käristeliha padassa. 850g poron käristelihaa. Me tarjoilimme keiton kanssa Oulunkylän ostarilta ostettua pienleipomon viikunalla maustettua leipää, jonka makeus sopi erinomaisesti voimakkaan makuiseen keittoon 850g poron käristelihaa
Viikonlopun ruoka

Viikonlopun ruoka

Käristeliha ruskistetaan voinokareessa jotensakin kypsäksi. No nyt on viinikerhon ilta ohi. Enimmiltään Festa jo siivottukin
Avolasagne

Avolasagne

Sulata käristeliha. Paista käristelihaa viitisen minuuttia rypsiöljyssä, lisää sipulit ja sienet ja nokare voita ja jatka paistamista toiset viisi minuuttia

Porokiusaus

Poron käristelihaa tai muuta vastaavaa, peruna-sipuli pakastetta, Musta-Pekka pippurijuustoa, suolaa, pippuria, sipulia, kermaa, maitoa, juustoraastettaHelppoa herkkua niinkin helposti saatavasta lihasta kuin poro

Inkivääri käristys

Kuumenna pannu ja sulata n 2rkl voita, lisää jäiset käristelihat, ruskista kovalla lämmöllä muutama minuutti

Riistakiusaus

Kypsennä noin 400 grammaa käristelihaa ja mausta se pippurijuustolla ja suolalla sekä pienellä määrällä pippuria

Vino poro

Ruskista käristeliha kuumassa valurautapadassa voissa. Tämä ruoka on kehitetty alunperin jo 1980-luvulla, mutta sitä on paranneltu vuosien saatossa