Kun nämä kaksi yhdistyvät, saadaan aikaan todellinen herkku eli ruis-puolukkakääretorttu. Idean käyttää ruista kääretorttupohjassa sain eräältä kaveriltani noin vuosi sitten ja se on mitä mainioin yhdessä juuri tuon puolukan kanssa
Puolukka sopii täytteeksi loistavasti. Puolukkahillo-kermavaahto-vaniljarahkatäyte. Puolukkatäyte. Tässä vielä puolukkahillon ohje, tämä pitää olla tehtynä jo aikaisemmin
Olen jatkanut puolukan ja rukiin yhdistämistä, tällä kertaa lisäsin ruisjauhoja kääretorttupohjaan. Päähäni ei mahdu tällä hetkellä muuta kuin puolukkaa
Nosta kääretorttu jääkaappiin (vähintään tunniksi). Koska soseutettu mansikka on nestemäisempää kuin puolukka, neuvoin lisäämään täytteeseen myös pari liivatelehteä
Nykyisin vuorauksen muodostavat kääretorttu- tai kakkuviipaleet tai rengasmuottia vasten ladotut sormikeksit, täytteen muodostaa mousse, bavarois, jäätelö, sorbet tai näiden yhdistelmä
Voit ihan hyvin tehdä täytteen myös siten, että laitat siihen hieman puolukkahilloa. Kohta pitäisi aloittaa leipomaan jotain joulunajaksi ja sitä enteillen kokeilin tällaista piparikääretorttua
Voit myös käyttää kaupan valmiita kääretorttuja. Leikkaa kääretorttu n. Valmista 3-4 kananmunan kääretorttu karpalo- tai puolukkatäytteellä. ½-3/4 dl marjasosetta (puolukka tai karpalo). ½-3/4 dl marjasosetta (puolukka tai karpalo)
Olen joskus syönyt vastaavanlaista kääretorttuapuolukkatäytteellä joka oli tosi hyvää ja sain ohjeenkin mutta hukkasin sen jonnekin ja nyt sain tämän ohjeen uudestaan, joten vielä kerran KIITOS