Kukkakaali on aina ollut minusta paras kaali ja kun sen tekee kermaisen pehmeään maitokastikkeeseen sekä kuorruttaa juustoraasteella, niin siinä on juhlavaa perinneruokaa, jota sai syksyisin oman maan kukkakaaleista
Alkuviikolla kokeilin tehdä kinkkukiusausta, jossa perunan sijaan on käytetty keräkaalia. Lisää pannulle kinkkusuikaleet ja mausta mustapippurilla ja suolalla sekä valkosipulijauheella sekä ripauksella kurkumaa, joka antaa mukavan värin ruokaan
Lisää kaali, porkkana, sipulit ja tomaattipyre ja kuullota n. Menneellä viikolla uskaltauduimme testaamaan kaikkien ruokailijoiden koulu-inhokki-ruokaa
Ukrainassa myös kaali-, liha- tai suolaheinäkeitto saattaa kulkea borssi-nimellä. Punajuuri ja kaali pitävät pitkästä parintunnin lihaliemessä haudutuksesta, jolloin niiden maku ja rakenne muuttuvat täyteläisimmiksi
Suikaloi kaali ja kinkku. kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali pehmenee. Lisää vesi ja kaali, kypsennä 10 min. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet, jatka kypsentämistä 25-30 minuuttia kannen alla. 700 g keräkaalia