Kalan marinointi reseptejä

Chimichurri-kastike

Chimichurri-kastike

Argentiinalainen chimichurri-kastike on loistava lisuke etenkin grillatulle lihalle, mutta se maistuu myös muun lihan, broilerin, kalan ja kasvistenkin kanssa

Näin grillaat onnistuneesti

Monipuolinen ja terveellinen ateria syntyy, kun grillattavaksi varataan lihan, kalan ja makkaran lisäksi tai asemesta myös kasviksia

Lohta wasabikastikkeella

Valitse marinointia varten sellainen tasapohjainen astia, johon lohipalat mahtuvat vierekkäin. Murskaa roseepippurit ja ripottele ne tasaisesti marinointiastian pohjalle

Marinoitu häränfilee

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Pese sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi. Puhdista liha terävällä veitsellä
Täydellisen currytahnan resepti

Täydellisen currytahnan resepti

Esimerkiksi muutamasta lusikallisesta tahnaa ja tölkillisestä kookosmaitoa tulee herkullinen kastike, lisäksi tahnaa voi käyttää marinointiin ja dippeihin

Maustemarinoitu kalkkuna

1. Paahda chilijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, maustepippuri, cayennepippuri, oregano, juustokumina, timjami ja laakerinlehti kuivalla paistinpannulla

Pastaa villisikakastikkeessa

Marinointi. 1. Suikaloi liha. Kuori ja hienonna valkosipuli, sipuli, selleri ja porkkanat sekä persilja. Laita kaikki isoon kulhoon ja kääntele mukaan öljy, suola, pippuri ja lihat

Suikalepihvit viihannesnuudelien kera

Lihan marinointi. 1. Leikkaa liha ensin viipaleiksi ja ne paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita raaste soijan, sherryn ja sokerin kanssa marinadiksi

Tandoorireidet savipadassa

1. Sekoita jogurtti, sitruuna, mausteet, öljy ja elintarvikevärit. Poista koipireisien nahka ja tee muutama poikittainen viilto lihaan, luihin asti

Friteerattu marinoitu kala

1. Pane kala astiaan, ripottele pinnalle valkosipulijauhetta ja suolaa ja kaada asiaan vettä niin, että kala juuri ja juuri peittyy