Kalan savustusaika reseptejä

Lohi sähkösavustimella

Lohi sähkösavustimella

Savustusaika riippuu kalan koosta ja savustimen tehosta. (Kalan suolauksesta on kaksi koulukuntaa, toiset suolaa etukäteen ja
Grillissä savustettu siika

Grillissä savustettu siika

Savustusaika riippuu kalan koosta ja paksuudesta sekä jälkikypsennysajasta. Kypsennä sikaa noin 15 minuuttia, nosta laatikko pois grillistä kuumuutta kestävälle alustalle ja anna kalan vielä tekeytyä laatikossa noin 10 minuuttia
Lämmin savustettu kirjolohi

Lämmin savustettu kirjolohi

Tarkista kalan kypsyys, kypsä kala irtoaa helposti. Savustusaika riippuu kalojen. Anna kypsän savukalan maun tasaantua ja vetäytyä savustimessa
Lohen savustaminen

Lohen savustaminen

Käytä suolauksessa karkeaa merisuolaa ja ripottele sitä kalan pinnalle reilusti ja anna suolaantua n
Savustettu siika

Savustettu siika

Savustusaika riippuu kalan koosta ja paksuudesta sekä jälkikypsennysajasta. Hiero talouspaperilla pyyhityn kalan vatsaonteloon suolaa
Ruokaa järvestä, maasta ja metsästä

Ruokaa järvestä, maasta ja metsästä

Savustusaika riippuu kalan koosta, mutta kala on kypsä, kun sen evä lähtee kevyesti vetämällä irti. Itse kalastetun kalan jalostaminen itse tehdyillä puruilla vie ruoanlaiton vielä hieman omavaraisemmalle asteelle

Savustaminen antaa grillaukseen ryhtiä

Kuumasavustus on yksi yleisesti käytössä oleva kalan savustustapa. Kalaa voidaan myös kylmäsavustaa, jolloin savustuslämpötila on alhaisempi ja savustusaikakin pidempi

Pastrami

Kuten yllä käy ilmi, pelliclestä puhutaan tyypillisesti kalan savustuksen yhteydessä, mutta ilmeisesti myös lihalle merkittävä

Kalansavustus pallogrillissä (Jussilan satoa 3)

Kypsytys/savustusaika valitaan jöllin paksuuden ja lämpötilan mukaan. Pellicleä haettaessa kalan annetaan oleilla kuivassa tilassa ilman katetta riittävän pitkä aika, useita tunteja vähintään tarvitaan

Savusilakat

Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia. Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni