Savustusaika riippuu kalan koosta ja paksuudesta sekä jälkikypsennysajasta. Kypsennä sikaa noin 15 minuuttia, nosta laatikko pois grillistä kuumuutta kestävälle alustalle ja anna kalan vielä tekeytyä laatikossa noin 10 minuuttia
Savustusaika riippuu kalan koosta, mutta kala on kypsä, kun sen evä lähtee kevyesti vetämällä irti. Itse kalastetun kalan jalostaminen itse tehdyillä puruilla vie ruoanlaiton vielä hieman omavaraisemmalle asteelle
Kuumasavustus on yksi yleisesti käytössä oleva kalan savustustapa. Kalaa voidaan myös kylmäsavustaa, jolloin savustuslämpötila on alhaisempi ja savustusaikakin pidempi
Kypsytys/savustusaika valitaan jöllin paksuuden ja lämpötilan mukaan. Pellicleä haettaessa kalan annetaan oleilla kuivassa tilassa ilman katetta riittävän pitkä aika, useita tunteja vähintään tarvitaan