Kampela uuni reseptejä

Uunissa paistettua piikkikampelaa

Kuivaa kala ja laita se voipaperin tai folion päälle uunipellille. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kahden kilon kampela valmistuu noin kahdessa tunnissa, kolmen kilon kampela 2 tunnissa 15 minuutissa. 1 kokonainen piikkikampela, 2-3 kg, perattu
Katkaravuilla täytetty kampela

Katkaravuilla täytetty kampela

Palauttelin mieleeni Jamie Oliverin ohjeen kampelan tekoon ja muistin varassa ostelin muut ruokaan tarvittavat ainekset
Valkoviinissä haudutettua kalaa

Valkoviinissä haudutettua kalaa

Parhaiten tähän ohjeeseen sopiva kala olisi ehkä kampela. Asettele kalat uunivuokaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Hauduta kalaa uunissa 175 asteessa
Ympäristöystävällisempää kalaa

Ympäristöystävällisempää kalaa

ahven, hauki, kuha, kampela ( ei kuitenkaan piikki ja punakampela ), muikku, sisäveden siika, sei, luomu merkitty kasvatteu lohi sekä muutama muukin mutta nämä nyt mainitakseni sellaisiksi loistaviksi arki- ja juhlaruokaankin tapuviksi hyviksi kaloiksi

Battle of the pizzas!

Marko jatkoi tästä kalapizzalla, jossa sitruunamehussa raakakypsytetyt punakampelan palat ja keitetyn perunan siivut asettuivat tilli-persiljapeston päälle