Karitsan paahtopaisti on aivan tolkuttoman hyvää ja mureaa lihaa. Jotta lopputulos on paras mahdollinen, on tärkeää jättää liha roseeksi eli paistaa lihaa vain juuri tarvittavan ajan
Herra Longfield oli laittanut reilun kilon klöntin karitsan paahtopaistia edellisenä iltana jääkaappiin marinoitumaan, ja sunnuntaina liha kaivettiin jääkaapista pois
Joka tammikuiseen karitsanliha kauppaan kuuluu myös ribsejä. En tiedä onko possun lihan kanssa toisin. Lisäksi ruualla tarjottiin karitsan bratwurstia, karitsakoftaa ja Ottoleghin chermoula-munakoisoja bulgursalaattia, joka oli niin loistava ruoka, että sen resepti on myös kirjoiteltava ylös blogiin
Tässä ohjeessa käskettiin tökätä paistomittari lihaan ja sulkea savustuspussi huolellisesti. Vaikka ruskistin lihaa pannulla reilusti lyhyemmän ajan kuin ohjeessa, uunissa ulkofileestä tuli annetussa ajassa ylikypsää
Kun liha alkaa irrota luista. Alkuperäinen resepti on jälleen Tommy Myllymäen kasvikset kirjasta, johon tein pieniä muutoksia kaappin sisällön mukaan esimerkiksi käyttämällä säilykeherneitä
Resepti on alunperin Alex Nurmen Viini -lehdelle laatima ja karitsankareelle tarkoitettu. Uskon, että kokeilen tätä jossain vaiheessa uudelleen nimenomaan karitsan kanssa
karitsan pihveille, tai riistalle. Ensin tulee ajatus, että kuinka hullua on laittaa jäinen liha uuniin, mutta paistohävikkiä tästä ei juuri tule, sekä kypsyys saadaan varmistettua, kun mittarin saa sisälle
Satsaa ehdottomasti kotimaiseen karitsanlihaan, sitä valitettavasti joutuu välillä etsimään, mutta ainakin suoraan tiloilta tai Reinin lihalta saa kotimaista ja usein myös luomuakin karitsaa tai lammasta
Ankanrinta on karitsan paahtopaistin jälkeen yksi lempilihoistani, joten suunnitelma kelpasi hyvin. Yrteillä kuorrutettua karitsaa ja täsmäviini), vaan suunnitelma oli “jotain muuta kuin punaista lihaa”
Kaikista postaamistani kasvisruoista huolimatta olen suuri liharuokien ystävä. Minun piti laittaa tämä alla oleva resepti blogiin jo ennen juhannusta, mutta en ehtinyt, joten harmaasta ja koleasta säästä huolimatta laittakaa grilli tulille tai uuni lämpenemään, nyt tulee herkullinen resepti sunnuntain ruokapöytään