Karitsan marinointi reseptejä

Karitsaa punaviinissä

Karitsaa punaviinissä

Pienen etsiskelyn jälkeen löytyi eräältä lihakauppiaalta karitsan etukoipi. Vuorokausi marinointia ja sitten pari tuntia haudutusta perinteisissä mausteissa
Lampaan ulkofilettä ja herkkusienikastiketta

Lampaan ulkofilettä ja herkkusienikastiketta

Nyt tarjolla olisi lampaan ulkofilettä, jonka paistoin sellaisenaan ilman marinointia, pannulla. 4 lampaan/karitsan ulkofilettävoimariiniä paistamiseen6 valkosipulinkynttäsuolaa ja pippuria myllystäTarpeet herkkusienikastike
Karitsaa ja kanttarellimuhennosta

Karitsaa ja kanttarellimuhennosta

Karitsan makua ja mureutta olemme ylistäneet monesti ennenkin, ja niin siinä kävi taas että viime viikonloppuna lihatiskillä pyöriessämme karitsan paahtopaisti oli se kaikista houkuttelevin vaihtoehto
Sturtsia kaikille paisti Pletsille

Sturtsia kaikille paisti Pletsille

Pyörittelen vielä karitsan kateenkorvia pakastimessa ja ja kerään niiden suhteen rohkeutta. Luulen, että vähän pitempi marinointi olisi ollut strutsille eduksi, nyt lihat olivat marinadissa parisen tuntia

Uudenlainen juhannus

Minulla oli karitsankaretta, Rekon (nyt Hyvinkäältä) kautta tietenkin, Pihlajasaaren Lammastilalta. Mikäli teet vartaita, kuutioi filee kuutioiksi tai viipaleiksi ennen marinointia
Karitsan ulkofilettä uunissa ja punaviinikastike

Karitsan ulkofilettä uunissa ja punaviinikastike

Marinointiin tosin kannattaa mieluiten varata aikaa jo edellinen päivä ennen varsinaista ruokailua. lisukkeena etikkasuppilovahveroita ja punakaalisalaattiaKaritsan ulkofileitä tulee kesäisin grillattua paljon
Karitsan kruunukyljys, parsakaali quinoaa , tummaa minttukastiketta ja punasipulihilloketta

Karitsan kruunukyljys, parsakaali quinoaa , tummaa minttukastiketta ja punasipulihilloketta

Kaada oliiviöljy kyljysten päälle ja hiero mausteet karitsan pintaan. 4 hlö600g Karitsan kruunukyljystäRenssaa kyljyksestä pois ylimääräiset jänteet ja kalvot. Marinointi kannatta tehdä vähintään muutama tunti ennen kypsennystäMinttukastike1l lihalientä2 pientä porkkanaa (150g)1 sipuli (130g)½ pieni lanttu (150g)½ dl minttuhyytelöä½ dl omenaviinietikkaa½ dl balsamicoa 1 rkl voitasuolaa ja mustapippuria (Tarvittaessa 1rkl maizenaa sekoitettuna veteen)Lisää kasvikset lihaliemeen. 600g Karitsan kruunukyljystä
Patapaisti vasikan paistista

Patapaisti vasikan paistista

marinointi ja ylenpalttinen maustaminen on minusta tarpeetonta silloin, kun liha itsessään on hyvää. Karitsan fileen hinta tuntui kuitenkin liian kalliilta, joten ostimme vajaan kilon painoisen vasikan paistin (17,90e/kg)
Lammasta grilliin ja pataan

Lammasta grilliin ja pataan

Kerran yritin tehdä karitsanpaistia. Marinointimausteseos. Tein silloin karitsan paistin, mutta puolet vähemmällä valkosipulilla
Lammasillallinen

Lammasillallinen

Punaviinipullonkin avasimme ensin lihan marinointia varten, mutta pullollinen Sangre del Toroa hujahti mainiosti niin ruoan kyytipoikana kuin jälkiruokanakin