Karitsanulkofilee on täytetty kylmäsavukinkulla ja vuohenjuustolla. Ulkofileepihvit ovat sen verran suuria, ettei niitä mahdu ainakaan minun paistinpannulleni kuin kaksi kerrallaan
Sisä- ja ulkofileet eivät samalla tavalla maistu meille, ja vastaavasti lapa ja muut vaativat niin pitkän kypsennysajan, että niitä tulee valmistettua vain silloin tällöin
Aivan mainio lisuke pikaisesti pannulla paistetulle karitsanulkofileelle. Jäljelle jääneet parsakaalin varret voi paistaa pikaisesti lisukkeeksi pannulla tai upottaa keväisen keiton sekaan
Karitsan liha on alle vuoden iäissä teurastetun lampaan poikasen lihaa. Karee = kruunukyljys = kyljysrivi, ulkofilee, jossa on pitkät puhdistetut kylkiluut kiinni, karee kypsennetään kokonaisena ja leikataan luiden välistä annospaloiksi
HK tuo maahan Chosen by Farmers-tuoteperheessään tuoreita vakumoituja uusi-seelantilaisia karitsan paisteja ja fileitä, joita myydään K-ryhmän kaupoissa (ainakin Citymarketeissa ja Supermarketeissa)
Puhdista karitsanfileet kalvottomiksi. Leikkaa kypsennetystä karitsanfileestä ohuita viipaleita ja asettele niitä rapeiksi paistettujen patonkiviipaleiden kanssa salaatin päälle
Karitsanfileepasta. 400 g karitsan sisäfileetä, mureaa ulkofileetä tai sisäpaistia. Itse käytin karitsan sisäfileitä, joita 400 grammaan meni 4 kpl. ) 400 g karitsan sisäfileetä
lihana karitsanulkofilettä ja seurana vuohenjuustoa, mutta silti tyttäreni hoksasi, että olin parastanut heiltä idean ruokaisaan, maukkaaseen ja silti kepeään salaattiin
viime vuonna teimme remonttihommien keskellä pulled porkilla täytettyjä kotitekoisia hodareita, tänä vuonna herra H kokkasi karitsanulkofileestä ja juureksista suussasulavan pyhäruoan salaatin jatkeeksi
Pääruuaksi oli muistaakseni MeNaiset -lehdestä bongattuja ihanan pehmeän mureita karitsanulkofileitä yrtti-juustokuorrutuksella sekä Appelsiineja ja hunajaa -blogin hunajaisia maa-artisokkia, jotka saivat kaverikseen myös pikkupalsternakkoja plantaasin kevätsadosta