Pääsiäinen lähestyy ja pääsiäisen herkkupöytään valmistuu hitaasti, mutta hyvin hyvin hitaasti hauduttamalla ihanaa karitsanpotkaa, uunijuureksia ja gremolataa
Päädytään karitsan eli viikonlopuksi ja pääsiäiseksi ostetaan karitsanpotkaa ja -kyljysrivi Uudesta-Seelannista sekä Suomalaista luomu lampaanpaistia Ahvenanmaalta
karitsanpotkaa. Kuumenna tilkka öljyä padassa ja ruskista potkat joka puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta potkat maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja yrteillä
Kun karitsanpotkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Kuori ja paloittele selleri ja sipulit. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista potkat parissa erässä
Graavaa eli tuoresuolaa karitsan potkia merisuolassa 4 tuntia. Pese suola pois kylmän veden alla. Laita potkat korkeareunaiseen kannelliseen vuokaan halkaistujen valkosipulien, keltasipulien ja mausteiden kanssa
Pakastimesta löytyi sopivasti vielä pari Familian takuumureaa karitsanpotkaa ja sadonkorjuun myötä kaupat ovat olleet pullollaan muhkeita juureksia ja kaalinpalleroita
Enpäs ole aiemmin karitsan potkaa valmistanutkaan. Sen kummemmin reseptiä pohtimatta tai suunnittelematta heitin potkan kanssa uuniin ronskilla kädellä niitä aineksia, jotka mielestäni parhaiten hyväilevät karitsan makua