Gluteenitonta kaurajauhoseosta päätin laittaa taiinaan makua pehmentämään ja kuohkeutta antamaan. Virtasalmen Viljatuote lähetti minulle jokin aika sitten gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia
hyvää makua unohtamatta. Tätä ihanaa marinadia käytän bataattiranskalaisten kanssa tuomaan makua. Kaikenlaisten uusien tuulien haisteleminen on hauskaa ja niinpä päätin minäkin listata Foodloverin inspiroimana omani vuoden 2017 ruokatrendeistä
Näkö oli jo hyvä ensimmäisellä leivonta kerralla, muta maku liian voimakas ja rakenne hieman hauras joten lähdin kehittämään makua ja rakennetta että piirakankuoret olisi helppo ajella ja piirakoiden maku olisi maukas
Puolisko heitti pussin unikonsiemeniä kärryyn ja ilmoitti, että nyt tehdään makowiec. Kysessä on polskalaisen keittiön tour de force, työteliäisyydessään karjalanpiirakoiden tasoa ellei kenties haastavampi (pierogit saattavat tosin olla vielä kovempi pala)