Leivontaohjetta, siis sitä ihan kaikkein parasta karviaispiirakkaohjetta olen metsästänyt jo kauan. Leivontainnostus se vaan jatkuu, syynä on luonnollisesti tuo karviaispuskien runsas sato
Karviaispensaat notkuvat jo ainakin täällä etelässä kypsistä marjoista. Tyhjensin yhden pensaan verran marjoja ja niitä tykkäävät kovasti lapsetkin syödä ihan sellaisinaan
Valkosuklainen karviaispiirakka. Valkosuklainen karviaispiirakka. Tikkerperi (jälleen yksi turun murteen lahja maailmalle) toimii kirpeydessään täydellisesti lempeänmakean valkosuklaisen jogurttikakun raikastajana
Itseasiassa tämä mustikkapiirakka leivottiin samana päivänä kuin karviaispiirakka ja nautittiin samalla seurueella, samojen rapujuhlien jälkkärinä, vaniljajäätelön kera
Nyt kun raparperi on taas hetkellisesti kuuminta hottia, ovat lehdet – sekä muu ruoka-aiheinen media – tottahan toki pullollaan erilaisia raparperiohjeita
Pohja. 6 dl jauhoja150 g margariinia2 dl sokeria1 munaTäyte. 500 g maitorahkaa2 munaa1 1/2 dl sokeria1/2 tl vaniljaa(voi korvata 1 tl vaniljasokeria)4 dl karviaisiaSekoita kaikki pohjan ainekset keskenään
Karviaisaika alkaa olla käsillä ja oon etsinyt ja yrittänyt soveltaa niistäkin jotain leivonnaista. Tässä piirakassa pohja on todella pehmeä ja päällinen tuo ihanasti makeutta kirpeille karviaisille, mutta toki karviaisten päälle voi halutessaan ripotella sokeriakin vielä