Kasslerin paisto aika reseptejä

Uunissa pitkään haudutetut porsaan kasslerpihvit

Uunissa pitkään haudutetut porsaan kasslerpihvit

Aika isoja olivat paiston jälkeen kasslerpihvit. haudutusaikaa ei kannata lyhentää. minä valelin maukkaalla liemellä lihoja muutaman kerran kypsymisen aikana
Vedettyä sikaa

Vedettyä sikaa

alla) ja joiden aikanakasslerin sisälämpötila näyttää kehittyvän lineaarisesti.  Sitten kaadan liemen vuokaan asetetun kasslerin päälle ja siirrän setin jääkaappiin yöksi
Kasslerpaisti aika perinteiseen tapaan

Kasslerpaisti aika perinteiseen tapaan

Minä yhdistelin paisto-ohjeita muutamasta eri lähteestä ja sain aikaan oikein kelpo paistin - luonnostaan rasvaisena palana kassler kestää hyvin kypsennyksen keskilämmölläkin, eli vaikka pitkään ja matalalla lämmöllä hautunut liha onkin tosi hyvää, ei tämä pala mene pilalle vähän nopeammallakaan aikataululla tehtäessä
Pulled pork – suosittu trendiherkku

Pulled pork – suosittu trendiherkku

Paistonaikana leppäsavupurua tulee lisätä tasaisin väliajoin, jotta savua riittää. Mausta ensin liha ylläolevien ohjeiden mukaan ja laita paistomittari possun paksuimpaan kohtaan
Helposti hellepäivänä

Helposti hellepäivänä

Jonkin ajan kuluttua voit humpsauttaa kasslerin pois leivinpaperiveneestään ja sekoittaa ihanan makeansitkeän liemen kasvisten joukkoon
Mitä jäljelle jää? No yksi vaivainen guacamole.

Mitä jäljelle jää? No yksi vaivainen guacamole.

Jos ohjetta on uskominen, tortillojen olisi pitänyt pehmetä paiston jälkeen liinan alla. Ensin ajatus persikkasalsasta vaihtui nektariinisalsaan, sillä enhän muistanut, ettei persikoita tähän aikaan niin vain saa
Potatti- eli lihaperunakukko (G, L)

Potatti- eli lihaperunakukko (G, L)

Jos kuori repeilee, voitele kuorta paistonaikana tai tilki rakoja jäljelle jääneellä taikinalla. Paiston jälkeen ota kukko uunista ja jätä se vielä pöydälle astiapyyhkeen alle vetäytymään ainakin kolmeksi tunniksi
Nyhtöpossuburgerit (pulled pork)

Nyhtöpossuburgerit (pulled pork)

Nimittäin alkuvuodesta ystäväni paistoivat possua leivinuunissa portviinissä ja mausteissa ja siitä sain idean omaan possuuni (se portviininyhtis tarjottiin samassa padassa paistettujen juuresten ja herkullisen calvados-kermakastikkeen kanssa vähän hienompana ruokana)
Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Voitele leipien pinta paiston loppuvaiheessa pari kertaa siirappivedellä. Jos turvotat maltaita useamman tunnin niin sitten kannattaa laittaa hieman vettä lisäksi, koska maltaat imevät itseensä aika lailla nestettä
Pulled pork eli nyhtöpossu-hampurilaiset

Pulled pork eli nyhtöpossu-hampurilaiset

Valele lihaa muutamia kertoja padan pohjalla olevalla nesteellä paistonaikana.   Lorauta joukkoon hieman lihan paistonestettä lisäämään kosteutta
Pulled pork -burgerit & savu-pekonimajoneesi

Pulled pork -burgerit & savu-pekonimajoneesi

Laita paiston ajaksi uunin pohjalle pieni kulhollinen vettä. Yön yli olisi hyvä, mutta itse en koskaan ole niin suunnitelmallinen, jotta possuni tuon aikaa maustuisi