Laita aivan päällimmäiseksi hieman paksumpi (tai makusi mukainen) kerros. Laitoinkin ohjeeseen nuo molemmat määrät, niin kakusta voi tehdä oman makunsa mukaisesti joko miedomman tai voimakkaamman piparin makuisen
Ohuempi kerros on parempi, sillä tällöin krokanttia rasahtaa helpommin sitä pureskellessa. Lapsuudestani tuttu, kardemummaa sisältävä Mamsellin piparkakku -taikina on mielestäni se aito ja oikea piparitaikina
Katsokaa noita kahta, joiden päällä on kunnon kerros kuorrutetta. Vaikka piparitalo pysyy pystyssä vähän vinoin seinin ja katon kolot voi piilottaa, niin täydellisyyteen kannattaa aina pyrkiä
aloita rypistäminen ylimmästä kerroksesta yksi kerros kerrallaan. Seuraavaksi ehditäänkin vasta joulua viettämään, kun tässä pitäisi vielä joululahjat ostaa, paketoida, tehdä piparit ja rasella on firman pikkujoulutkin
Ripottele taikinan päälle hienoa sokeria ohut kerros. Kun piparitaikinan päälle ripottelee kaulintavaiheessa sokeria, se kää kauniisti kimaltelemaan pirpareiden pintaan
Kuorrutetta tuli paksu kerros, koska ohuempi olisi hajonnut. Sen tuoksu löytyy piparitaikinaan tehtävästä seoksesta, johon tulee siirappia, fariinisokeria, voita, kanelia, muskottipähkinää, neilikkaa ja maustepippuria