Kokonainen kirjolohi reseptejä

Halstrattu lohi grillatuilla sitruunoilla

Halstrattu lohi grillatuilla sitruunoilla

Siispä kun tarjolla oli tuore kokonainen kala ja muurattu hiiligrilli, ja kun vielä onnistuimme kaivamaan vajan perälle unohtuneen halsterin esille, ei vaihtoehtoja ollut kuin yksi
Aito lasimestarinsilli

Aito lasimestarinsilli

Jos silli on kokonainen eikä fileoitu, se kannattaa fileoida ennen sen liotusta piimässä. Myös matjes-sillipiiras, graavilohi ja kylmä kokonaisen keitetty kirjolohi sopii hyvin kesällä kylmäksi syötäväksi
Täytetty uunikirjolohi

Täytetty uunikirjolohi

Nosta täytetty kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä (esim. 1 kg kirjolohta (kokonainen). Pese purjo sekä fenkoli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi
Kokonaisena grillattu kala

Kokonaisena grillattu kala

kokonainen siika, kuha tai kirjolohi. Kala kypsyy erittäin nopeasti ja rikkoutuu helposti käännettäessä
Balsamico-lohi

Balsamico-lohi

Ostettiin viikonloppuruoaksi kokonainenkirjolohi, ja halusin kokeilla siitä jotain ihan uutta. Omassa päässä ei vain mitään ideoita syntynyt, joten googlettelin sitten erilaisia ohjeita

"SILMÄNRUOKAA"

1 kokonainen nieriä (tai kirjolohi). Kokki käy joskus edustamassa salin puolellakin. small talkaaminen ja ruoan näyttävä viimeistely asiakkaan edessä kuuluvat fine dine ravintoloiden repertuaariin
Lohimureke

Lohimureke

kokonainen unohdettu kirjolohi. Pakastimen aarteita. Viime viikonloppuna tulin tuon aarteen sulattaneeksi, ja mietittyäni voisiko siitä kehitellä tällä kertaa jotain erilaista tuli mieleeni ajatus kalamurekkeesta
Uunikirjolohi kokonaisesta kalasta

Uunikirjolohi kokonaisesta kalasta

* 1 kokonainenkirjolohi. 1 kokonainenkirjolohi. Kalanvalmistus on ehkä helpointa ruoanlaittoa. Maukasta ja jopa juhlavaa hyvin vähällä vaivalla
Aivan ihana lohikeitto

Aivan ihana lohikeitto

Osta ihan ensiksi reilu kilon painoinen kokonainen lohi tai kirjolohi. Tämän keiton tein ihan omasta päästä, ostin kaupasta aineita mitä sattui tekemään mieli ja tästä tuli ihan ehdottomasti lempparia
Tänään savustetaan kalaa!

Tänään savustetaan kalaa!

 Kypsyyden voi todeta niin, että fileessä kala irtoaa nahkasta helposti ja kokonainen kala on kypsä kun selkäruoto irtoaa mutta käytä mittaria