Toisinaan heillä on kuhaa yli oman tarpeen, ja silloin pääsen minäkin saalista osalliseksi. Jos olen oikein viitseliäällä tuulella, teen kuha Walewskaa
Jotenkin tämän sunnuntain päivälliseksi tuntui klassinen kalaruoka sopivan, joten ruokalajin monivaiheisuudesta huolimatta valmistin kuhaaWalewskan tapaan
Tänään syödään kuhaawalewska, katkarapukasaria ja bruschetta punajuuresta ja vuohenjuustosta. Alkuperäinen meriantura Walewska oli monimutkainen ruoka, jossa ruoditut kalafileet täytetään langustinmädistä, hietakatkaravuista, kalamurekkeesta ja kermasta tehdyllä massalla
Yrttivoissa paistettua kuhaa, varhaisperunoita, parsaa, parsakaalia ja kaikkea hyvää. Kuuluisin kuharesepti lienee kuha Walewska, josta on olemassa lukuisia erilaisia reseptejä
Voitele uunivuoka ja aseta kuhafileet siihen. Kaada päälle viini sekä kalaliemi. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 200°C uunissa 15 minuutin ajan
osoitteessa Me Varsinais-Suomen Miesmartat kokkailimme myös aikanaan Risto ja Ritva Lehmusoksan kirjasta ”Mannerheimin pöydässä” olleeen reseptin mukaisesti paistettua kuhaa piparjuurivoilla ja herkkusienikastikkeella