Kuhan uunissa reseptejä

Uunissa valmistetut rosmariiniperunat

Uunissa valmistetut rosmariiniperunat

Perunat nautimme paistetun kuhan kaverina ja kylläpä oli hyvää. Mieheni valmisti perunat uunissa mutta ensi kerralla ajattelimme tehdä nämä perunat grillissä, varmasti toimivat hyvin niinkin
Kuhan on Walewskan kuhaa!

Kuhan on Walewskan kuhaa!

kuhan kypsennysliemi (= n. Raholan syötävistä sanoista löytyy tietoa ja arveluja Walewskan kuhan alkuperästä yms
Suomisushi kuhasta

Suomisushi kuhasta

Kypsennä kuhaan rapean ruskea pinta kuumassa uunissa. Levitä yhden ruukkusalaatin lehdet kelmun tai sushimaton päälle noin 30x20 sentin levyksi
Cheviche kuhasta tai siiasta

Cheviche kuhasta tai siiasta

Leikkaa kala sentin levyisiksi ohuiksi vinoviipaleiksi ja aseta laakealle vadille. Puserra kalan päälle sitruunoiden mehu
Maissihiutaleiden ja kuhan rapea liitto

Maissihiutaleiden ja kuhan rapea liitto

Ainoa kummajainen on kirjan sponsorin esiintyminen kuvissa ja resepteissä, on harhaanjohtavaa antaa ymmärtää vain yhden kauppaketjun valkosuklaan sopivan uunissa paahdettavaksi
Kuhaa florentine

Kuhaa florentine

Kuhan lisäksi pinaatti-riisipedillä oli tiikeriravunpyrstöjä. Joutuisa kypsennys uunissa, pöytään Wolfbergerin W3-viiniä – ja voilà, ateria oli valmis
Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti

Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti

Ohje on alunperin nimellä “mureketäytteinen punakampela” mutta sopii kuhan kanssa mainiosti. Paista uunissa 200°. Lohko sipuli ja nostele vihannesten päälle kun salaatti on ollut uunissa 10 min
Parsapiiras

Parsapiiras

Parsaruokien lisäksi viini sopii pienen suolaisen, raikkaiden salaattien ja kevyempien kalojen ja merenelävien kuten kuhan, siian tai rapujen kanssa
Rakastajattaren kalaruokaklassikko

Rakastajattaren kalaruokaklassikko

Kuha Walewska on ainakin joidenkin lähteiden mukaan saanut alkunsa Napolenin rakastajatteren, puolalaisen kreivittären Marie Walewskan hyppysistä 1850-luvulla
Kuhaa katkarapu-sitruunalisukkeella

Kuhaa katkarapu-sitruunalisukkeella

Kuhan mausteeksi riittävät pelkkä suola, mustapippuri ja sitruunamehu, koska lisämakua tulee kalan kanssa tarjottavasta maukkaasta lisukkeesta
KASTIKEKOULU

KASTIKEKOULU

KALALIEMI ➔ parhaita raaka-aineita merianturan, piikkikampelan, ahvenen, kuhan kiiskien ja simpun ruodot