Kuivatut suppilovahverot keitto reseptejä

Suppilovahvero keitto.

Suppilovahvero keitto.

Lisää kuivatut mustat torvisienet ja mausteet, kääntele hetki jotta sekoittuvat kunnolla. Tässä siis ihan perus suppiskeittoa kuten minä sen tein
Suppilovahverokeitto kuivatuista sienistä

Suppilovahverokeitto kuivatuista sienistä

Kuivatutsuppilovahverot ovat odottaneet kaapissani keiton valmistusta. Tämä kuivatut suppiset ovat peräisin äidiltäni, joka muistini mukaan oli saanut niitä kummiltani
Samettinen sienikeitto suppilovahveroista

Samettinen sienikeitto suppilovahveroista

Kuivatut sienet imevät yllättävän paljon nestettä. Minusta tuntuu myös, että pakastetut suppilovahverot alkavat nopeasti maistua pakastimelta
Kanttarellikeitto

Kanttarellikeitto

  Kuutioi keittoon koskenlaskija ja anna sen sulaa. Kiehauta ja keitto on valmis. Marjamatkan maininkeja oli vielä tänään
Herkullinen äyriäiskeitto

Herkullinen äyriäiskeitto

Puolita tomaatit ja murenna kuivatut sienet hieman pienemmiksi. Aromaattinen  äyriäiskeitto syntyy värikkäistä kasviksista ja maistuvista äyriäisistä
Kasvissosekeitto maistuu kesällä

Kasvissosekeitto maistuu kesällä

Perinteistä peruna-purjososekeittoa hieman muuntelemalla saadaan herkullinen keitto, jota maistellessa kesä tuntuu kielellä

Mustajuurikeitto suppiloilla

Soseuta keitto sileäksi. Annostele keitto lautasille ja koristele yrteillä ja paistetuilla sienillä. Laita maito kuumenemaan paksupohjaiseen kattilaan
Paras suppilovahverokeitto

Paras suppilovahverokeitto

Leikkaa suppilovahverot saksilla pieneksi. Omasta mielestäni aivan suunnattoman hyvää suppilovahverokeittoa tulee tällä vuosien ajan hiotulla ohjeella
Lehtikaalipiirakka

Lehtikaalipiirakka

Toiseen piirakkaan päätyivät myös kuivatut sienet kuiva-ainekaapista. Olen käyttänyt sitä keittoon, salaattiin, pestoon ja piirakoihin

Nauti sienisadosta ympäri vuoden

Laita kuivatut sienet, sipuli ja persilja veteen turpoamaan n. Erityisen hyvin marinoitaviksi sopivat pienet kantarellit, suppilovahverot, kangas- ja leppärouskut
Mitä ruokakomerossasi kannattaa olla

Mitä ruokakomerossasi kannattaa olla

Teetä ja kahvia juodakseen ja liemikuutioita keittoihin ja kastikkeisiin. sinappipulveria sinapin valmistamiseen, soodaa leipomiseen, linssejä (useimmiten punaisia mutta joskus myös vihreitä), kuivattuja papuja riippuen niiden saatavuudesta ja mitä olen viimeksi niitä ostaessani valmistanut, leseitä on aina hyvä lisätä leipoessa leipää saadakseen lisäkuitua, kaurahiutaleita tai neljänviljan hiutaleita puuroihin ja leivontaan, pähkinöitä naposteltavaksi, leivontaan ja ruokiin, liivatetta hyydyttämään, kuivattua hapanjuurta hapanleivän leipomiseen, rusinoita ja muita kuivattuja hedelmiä, leipiin, ja ruokiin, kuivattuja sieniä useimmiten suppilovahveroita keittoihin ja kastikkeisiin, Balsamiviinietikkaa salaattikastikkeisiin, yleensä sekä tummaa että valkoista, kokonaisia pellavan siemeniä aamiaismurojen sekaan ja leivontaan, ruisjauhoja ja grahamjauhoja leivontaan, soijajauhoja lisäämään proteiinia, tavallista tummaa ja vaaleata siirappia leivontaan, maustettuja viinietikoita ruoanlaittoon ja salaattikastikkeisiin (joista yksi on aina vadelmaviinietikka), maustettuja siirappeja makeuttamaan jälkiruokia (jotka vuoden ajasta ja vuodesta toiseen vaihtelevat), sardelleja kastikkeisiin antamaan makua, kapriksia osana perunasalaattia, valkoisia papuja tomaattikastikkeessa englantilaiseen aamiaiseen ja Chili con carnen valmistukseen, erilaisia papuja ja linssejä joita käytetään ruoissa tilanteesta riippuen, jotain kokojyvää kuten ohraa, kvinoaa, tummaa riisiä, punnaista villiriisiä, mustaa riisiä tms, korppujauhoja leivittämiseen, leipomiseen ja jauhelihapihvien ja lihapullien osaksi
Sieni-hirvikeitto

Sieni-hirvikeitto

Kun keitto alkaa olla kypsä, saksi mukaan tuoreet yrtit tai murenna kuivatut jauheena joukkoon. Anna keittopohjan porista