Annin ja Richardin lisäksi hyvä ystäväni Bo, Jalotofun keittiömestari, oli järjestänyt tähän tilaisuuteen vähän kulhoruokaa hienostuneempaa tofu-maistiaisannoksia (omenahilloketta, paahdettua kukkakaalia ja kylmäsavutofua = tofurakkautta ensimaistiaisella)
Omia suosikkikasviksia gratiiniin, kaurakermasta ja kukkakaalista hyvä juustokastike ja se on siinä. Ruoassa puolestaan proteiineja tulee hyvin esimerkiksi tofusta, pavuista, kvinoasta tai prosessoiduista tuotteista kuten soijanakesita ja nyhtökaurasta ja muista valmisteista
Pytyssä voidaan keittää melkein mitä vaan, vihanneksia kukkakaalista kurpitsaan, juureksia porkkanasta perunaan, viittä sorttia sieniä, koisoja munakoisosta tomaattiin, lehtikasviksia pinaatista bok choihin, pavut, sipulit, retiisit, parsat, meinaa mennä pää sekaisin
*Fodmap-ruokavaliossa korvaa puolet kukkakaalista perunalla tai nauriilla. Ruokahävikkihän ei ole urbaani legenda eikä vähättelemisen arvoinen asia vaan ihan oikea ongelma
kukkakaali. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kuutioi tofu ja pane se maustumaan. tofua. Nosta tofu pois marinadista, lisää 1 rkl öljyä ja pyöräytä myös kasvikset marinadissa
Slow Food -yhdistyksen käsissä alkuruuaksi valmistui kalaympyrä ravintola Kaskiksen reseptillä ja Turun kauppahallissa toimivan Roots kitchenin reseptillä tehty kasvisruoka-annos, johon kuului misotofua, rapeaa kukkakaalia ja vihreää riisiä
Nyt on yllättävän paljon erilaisia kukkakaaleja ollut tarjouksessa, joten kannattaa pitää kaupassa silmät auki romanescojen ja violettien kukkakaalien varalta