Leivästä tulee ihanan kuohkea ja kevyt, olipa vaihtelua niille baksuille banaanileiville. En siis tee mitään tavallista hiiva/vehnäleipää, vaan yleensä banaanileipää herkkuhetkiin tai sitten jotain muuta, kuten gluteenitontabanaanileipää mustikoilla tai vaikka viikunoilla
Olen toki leiponut pienen ikäni hapanleipää ja tiedän miten sitä tehdään, mutta gluteeniton taikinajuuri käyttäytyy hiukan eri tavalla minusta ja tässä oli mulla uuden oppimista
Tästä tulee ihanan kuohkea ja rapeapintainen tuossa kääreessä. Gluteenitonherkkuleipä. Voitin vuosi sitten arvonnassa Lekuen tuotteita, ja leipää tulee nykyään aina tehtyä heidän leipäkääreessään
Ei kylläkään niin kuohkea kuin gluteenillinen leipä, mutta hiiva oli kuin olikin toiminut. Tällä kertaa ollaan erittäin villeissä ja eksoottisissa tunnelmissa, sillä erään tuttavan vinkistä sain päähäni kokeilla villihiivaa ja luontaisesti gluteenitontaleipää
Kuten Efu itse sanoo, maku on nyt kohdallaan, mutta kovin kuohkea limppu ei ole. Leipä on syntynyt leipäkoneen tuotoksena, mutta onnistuu varmasti myös käsin
Olen pyrkinyt käyttämään leivonnassa jo pidemmän aikaan valkoisia vehnäjauhoja korvaavia tuotteita esimerkiksi luomu täysjyvävehnäjauhoja, tattarijauhoja (gluteeniton), spelttijauhoja tai ohrajauhoja