Paahtamista varten halkaise kurpitsa ja kaavi pois lusikalla siemenet ja rihmastot niiden ympärillä. Myskikurpitsan voi kuoria tehokkaalla kuorimaveitsellä, mutta muut kurpitsat vaativat veistä
Kurpitsan, chilin ja kookosmaidon lisäksi tarvitset vain suolaa ja kasvislientä. Levitä kurpitsapalat ja chilit kokonaisena, siemenet poistettuina uunipellille leivinpaperin päälle
Söimme ravintola Ilveksessä Sillä Sipulien Merituulin kanssa varsin oivallista risottoa pekonilla ja paahdetulla kurpitsalla ja Merituuli otti ja söi kurpitsan kuorineen
Lisää sekaan pieneksi pilkottu valkosipulin kynsi ja paahdetut kurpitsansiemenet. Lisäsin myös risottoon kurpitsansiemeniä jotka olin etukäteen paahtanut, jollet löydä kaupasta valmiiksi paahdettuja kurpitsan siemeniä voit itse paahtaa ne kuten reseptiäni paahdettuja kurpitsan siemeniä mutta jätä ne maustamatta
Kurpitsansiemenet sisältävät B-ryhmän vitamiineja, proteiinia sekä paljon rautaa ja kalsiumia. Kurpitsanpaahtaminen ennen keittämistä tuo paremmin kurpitsan makua esiin ja syventää kauniin oranssista väriä
Voit kuoria kurpitsan tässä vaiheessa tai laittaa palat kuorineen uuniin paahtumaan. Säästä siemenet. Koristele keittoannokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja halutessasi lisää päälle ranskankermaa, siivu vuohenjuustoa tai vaikkapa turkkilaista jogurttia
Jos haluat voit ottaa kurpitsansiemenet talteen, paahtaa uunissa ja ripotella. mutta tähän käy myös ihan tavallinen, oranssi, kurpitsan näköinenkin kurpitsa
Poista siemenet ja rihmasto kurpitsan sisältä. Koverra kypsä kurpitsan liha lusikalla kattilaan. Kurpitsojen paahtaminen ei ole ollenkaan välttämätöntä, vaan ne voi aivan hyvin keittää kypsäksi
Lusikoi kurpitsan liha kulhoon (voit säästää siemenet ja paahtaa uunissa naposteltavaksi). Mä oon just sellanen joulun perinteitä rakastava muikkeli, ainakin mitä ruokaan tulee
Kaavi kurpitsansiemenet lusikalla pois, mutta älä viskaa niitä pois. Miedonmakuinen kurpitsa kannattaa käyttää uunin kautta, sillä uunissa paahtaminen tuo parhaiten esille kurpitsan hienon maun